INOVACE - POHLED ZVENČÍ

"Pohled zvenčí" je originální, rychle realizovatelná a velmi účinná metoda, která má za cíl odhalení a odstranění nejrůznějších problémů a potíží společností, firem i jiných subjektů. Výsledkem pohledu zvenčí je nabídka portfolia možných úspěšných řešení, a to mnohdy i bez potřeby dalších dodatečných nákladů a investic a využívající stávající kapacity, zařízení i personál.

Tato metoda je založená na principu využití nestranného a nezávislého pohledu zvenčí, na odstupu a nadhledu oproštěném o tzv. profesionální deformaci a profesionální slepotu, resp. provozní slepotu, na nestranné a nezávislé analýze, na tom, že nic není dokonalé a že vše prochází neustálým procesem vývoje, na skutečnosti, že vždy se najde řešení, pokud se skutečně hledá, dále na faktu, že více hlav více ví a v mém případě také na mé letité praxi a zkušenostech z různých oborů a oblastí výroby, obchodu, služeb i podnikání.

Je prokázáno, že pohled zvenčí dokáže odhalit mnohé, co zůstává vnitřnímu pohledu skryto a že ve svém důsledku doporučená nabídka portfolia návrhů, nápadů, řešení, změn a úprav má po jejich následné aplikaci v praxi jistou garanci úspěšnosti. A o to se můžeme v případě Vašeho zájmu společně pokusit.

Můj pohled zvenčí přímo realizuje navrhovaná řešení.

Výhodou a předností mé verze „Pohledu zvenčí“ oproti ostatním poradenským subjektům v oblasti management consultingu je jedinečná možnost současného využití mé specializace, kterou je především nejen navrhování, ale i realizace konkrétních doporučených technických úprav a inovativních zlepšení, obohacených třeba případně i o nové patenty, užitné a průmyslové vzory apod., což efekt užití aplikace této metody v praxi násobí.

Uplatnění „mého pohledu zvenčí" spočívá podle potřeby v diskrétní konzultaci a ve studiu materiálů, ve sledování v terénu i v provozu, v měření, v marketingové rešerši, v kalkulaci, dále pak v analýze stavu a v odhalení příčin problémů a následně ve volbě návrhu změn, úprav a inovací (např. rozšíření nebo změna sortimentu, restrukturalizace, specializace, komunikace, optimalizace webové prezentace SEO, vhodná reklama a propagace, změna způsobu a podmínek prodeje, dílčí technické a konstrukční úpravy produktů, zdokonalení, zjednodušení procesů, úpravy výkonů, parametrů, kvality, designu, materiálů, obalů, nové patenty, užitné vzory i průmyslové vzory, licence apod.), které by v kombinaci s návrhem vhodné další strategie měly pomoci přispět k rychlému odstranění příčin problémů, zlepšení stavu, popř. odvrácení rizika nebezpečí nebo dalších ztrát.

Tato metoda z různých objektivních a námi neovlivnitelných příčin sice nemůže zaručit vždy úspěch na 100 %, ale zato může díky nezávislému posouzení a analýze pomoci objektivně, bez falešného sentimentu, ješitnosti a sebeklamu diskrétně odhalit a pojmenovat příčiny vzniku problémů, může pomoci najít východiska a navrhnout a realizovat vhodné změny, řešení, nápady a úpravy, nalézt vhodnou strategii a pomoci navrhnout následný krátkodobý, střednědobý i dlouhodobý plán.

Z těchto důvodů je má verze „pohledu zvenčí“ smysluplná a její aplikace a využití v praxi může být maximálně prospěšné a užitečné. V případě jakýchkoliv problémů je každá dobrá rada nad zlato a u podnikání i jakékoliv jiné vážné činnosti to platí dvojnásob. A platí to nejen v případě problémů a záchrany, ale i před zahájením jakékoliv komerční činnosti a projektů (oponentura – oponentní řízení). Přitom cena takovéto služby v případě nalezení úspěšného řešení může činit pouhý nepatrný zlomek oproti hodnotám a ziskům, který tento „pohled zvenčí“ může přinést. A to jistě stojí za úvahu.

Aplikace mého pohledu zvenčí má standardně sedm základních fází:

•konzultace se zadavatelem o jeho požadavcích a cílech, seznámení se současným stavem a s podmínkami spolupráce, předání základních informací a podkladů,

•sběr dat a získávání potřebných informací v terénu, zjišťování reálného stavu a situace, odhalování rezerv a možných zdrojů a příčin potíží, pozorování, měření, zkoušky atp.,

•analýza, kalkulace, vyhodnocení a zpracování získaných poznatků, údajů a informací,

•hledání a výběr možností a variant vhodných způsobů řešení, vlastní kreativní činnost, rešerše, zkoušky, testy, konzultace s experty atp.,

•zpracování výsledků do Návrhu doporučení vhodných řešení a úprav, obsahující jejich odůvodnění a jejich předpokládaný ekonomický i jiný dopad (ukončení zákl. aplikace),

•praktická realizace vybraných, konkrétních, navržených a doporučených inovativních technických úprav, řešení a zlepšení, jejich vývoj a zavedení do praxe,

•případné návrhy, vývoj a realizace nebo spolupráce na vývoji a realizaci nových patentů, užitných a průmyslových vzorů apod. (dlouhodobější spolupráce).

Náplň fází i jejich počet se může měnit podle potřeb zadavatele, podle jeho specifických a konkrétních požadavků.

Autor a realizátor je jediným a privátním subjektem, čímž je maximální diskrétnost zaručena.

Realizátor této činnosti pracoval v řadě firem a společností v různých oborech a oblastech výroby, obchodu, služeb i kultury na různých úrovních, od dělnických až po manažerské, má bohaté zkušenosti i s externí spoluprací a s podnikáním.

INOVACE-PORADENSTVÍ-KONZULTACE-REALIZACE – http://inovace.kvalitne.cz


INOVACE - POHLED ZVENČÍ Adresa : http://inovace.kvalitne.cz
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: inovace, poradenství, konzultace, realizace, realizace inovací, řešení problémů
Uloženo: 26.10.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde