HELUZ FAMILY 2in1 se stala výrobkem roku

Cihla s integrovanou izolací HELUZ Family 50 2in1 opět zabodovala. V soutěži Výrobek roku jí byla udělena Hlavní cena, na veletrhu IBF, který se konal poslední dubnový týden v Brně, získala také Zlatou medaili v kategorii Energeticky úsporné stavění. Cihla má tak na svém kontě ocenění ze všech důležitých stavebních veletrhů a soutěží.

Broušené cihly s integrovanou tepelnou izolací HELUZ Family 2in1 jsou již od léta 2011, kdy je společnost HELUZ uvedla na trh, hitem mezi stavebními produkty. Tyto cihelné bloky získaly během ¾ roku významná ocenění na veletrzích For Arch, For Habitat, Coneco i IBF, oceněny byly i Českou stavební akademií v soutěži Stavební výrobek – technologie roku a Hlavní cenou v soutěži Výrobek roku, kterou pořádá vydavatelství Vega s.r.o. ve spolupráci s NSC Brno. Uznání poroty si tato cihla získává hlavně díky nejlepším tepelněizolačním parametrům na trhu umožňujícím realizaci zděných nízkoenergetických a pasivních domů bez dalšího zateplení.

Cihelné bloky HELUZ Family 50 2in1 splňují požadavky na materiál pro obvodové zdivo domů s téměř nulovou spotřebou energie. Ke zvýšení tepelněizolačních parametrů výrobku o 40 % oproti jejich předchůdkyni – cihle HELUZ Family 50 – došlo díky vyplnění dvou set svislých dutin expandovaným polystyrenem. U zdiva z těchto cihelných bloků byly zachovány všechny výhodné vlastnosti, kterými se vyznačuje jednovrstvé cihelné zdivo, a to: masivní konstrukce, nízký difúzní odpor, dobré akustické a tepelněakumulační vlastnosti, pevnost, požární odolnost, zdravotní nezávadnost a dlouhá životnost. Od podzimu 2011 se cihelné bloky HELUZ Family 2in1 vyrábějí i pro zdivo šířky 44 a 38 cm.
O společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vznikla v roce 1992. Vlastní celkem osm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí, výroba roletových překladů a výroba cihelných komínů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna. Ke stávajícím výrobním závodům přibyla na konci roku 2011 cihelna v Kryrech na Lounsku, která prozatím slouží jako distribuční sklad.

Společnost je největším českým výrobcem cihlářského zboží. Vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, jehož součástí jsou tepelněizolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, cihly pro nosné, příčkové a akustické zdivo, keramické překlady a stropy, nosné překlady pro venkovní rolety a žaluzie, keramické stropní panely, cihelné komíny, cihelné obkladové pásky a nepálené cihly.
HELUZ FAMILY 2in1 se stala výrobkem roku Adresa : http://cihly.biz/
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: cihla,cihly,HELUZ Family 2in1,keramické překlady,komín,komíny,Ocenění
Uloženo: 30.05.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde