Technické, tepelné izolace

​Izolace neboli zateplení je samozřejmostí pro všechny co chtějí ušetřit náklady za energii. Toto téma je dnes velice aktuální z důvodu každoročního růstu cen a přibývá tak materiálů a způsobů, kterak se co nejkvalitnější zateplování provádí. Většina obyvatel, kteří topí elektřinou nebo plynem zaplatí za vytápění svých obydlí desetitisíce korun ročně. S dobrou tepelnou izolací se dá ušetřit až 60% těchto nákladů. V tomto článku si dnes představíme tepelně izolační materiál Kaiflex na bázi vulkanizovaného kaučuku nejen pro vnější zateplování.
Syntetický kaučuk se vyrábí polymerací nenasycených uhlovodíků a může mít různé složení. Hnětením za tepla vzniká pryž, která se vyrábí přídavkem plniv, antioxidantů a vulkanizačních činidel.
Izolace na bázi vulkanizovaného kaučuku se používá především na klimatizační techniku, rozvody solární technologie, teplé a studené vody, chlazení a vzduchotechniku. Vyrábí se ve formě izolačních trubek, pásů a prefabrikovaných izolačních tvarovek. Výborné parotěsné a izolační schopností kaučukové izolace je dosaženo díky technologii uzavřené struktury buněk. Tímto získáme menší tloušťku izolace a dosáhneme tak větších úspor při realizaci něž u běžných izolačních materiálů. Tento materiál se vyznačuje dlouhou životností, nízkou hořlavostí a je ideálním náhradou za minerální vatu.
Další výhody tenčí izolační vrstvy:
-instalace na potrubí před jeho montáží
-snížení nákladů na realizaci
-rychlá a jednoduchá montáž bez drahého nářadí
-zvýšená přilnavost ke kovům
-snadná manipulace na stavbě
-snížené transportní náklady než u minerální vaty (šířka)
- vysoká pružnost
- nedochází ke sprašování vláken jako u min. vaty

Tyto na mnoho dalších výhod nabízí nové technologie zateplování. S izolací na bázi vulkanizovaného kaučuku budete jistě spokojeni po všech stránkách.
Technické, tepelné izolace Adresa : http://www.technickeizolace.cz/
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: materiály, izolace, technické, vlhkost, tepla, vodovodního, potrubí, rozvodů, tr
Uloženo: 08.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde