Elektrocentrály - elektřina kdekoliv

Elektrocentrála jiným názvem také motorgenerátor se spalovacím motorem je zařízení, které se nejčastěji používá jako zdroj elektrické energie v místech, kde není možnost využít stávající pevné elektrické sítě, pro napájení zařízení elektrickou energií. Mezi nejrozšířenější patří benzínové elektrocentrály, jejich výhodou je nižší hmotnost a lepší rozměry. Používají se zejména pro krátkodobější napájení jednofázových spotřebičů a záložních zdrojů domácnosti, ale také na práce ve stavebnictví či na zahradě. Elektrocentrála tak tvoří centrum, odkud se napájí energetická soustava. Můžete elektrocentrálu využít na odlehlé chatě či chalupě, na zahradě, hodí se i pro karaven, loď, nebo také na stavbách. Možností, kde elektrocentrálu uplatnit je opravdu mnoho.

Elektrocentrálu lze také využít i pro veškeré funkce domu. Použijete ji jako záložní generátor pro životně důležité funkce domu a nejen to, například tepelná čerpadla, chod oběhového čerpadla vytápění, ale také i pro spotřebiče v kuchyni či na zahradě. Nejvíce jí ocení lidé v místech častých výpadků elektřiny. Výkonější elektrocentrály Vám udrží při životě ledničku, mrazící box, ale i elektronický bezpečnostní systém a to i v případech ikdyž nejste doma. Elektrocentrály lze také využít při koncertech, natáčení filmů v terénu, festivalech pro napájení zvukové a světelné aparatury.

U nás si můžete půjčit jednofázové elektrocentrály a nebo rovnou koupit. Najdete u nás elektrocentrály značky Honda a Medved. Ceny prodávaných elektrocentrál se pohybují od 18 tisíc korun až do 40 tisíc korun, liší se jak výkonem, tak i napětím a váhou. V tomto případě se vyplatí rčení: ,,Čím dražší, tím lepší.!“ Pro ty, co neuvažují nad koupí tohoto zařízení je tu také možnost si tyto elektrocentrály půjčit. A to na půl dne, celý den nebo rovnou celý víkend. Cena půjčovného se u každého výrobku liší.

Elektrocentrála E 3200 SHHP značky Honda s výkonem 2,6kVA, napětím 230V je Vám k dispozici na celý víkend za 810 Kč.
Elektrocentrála ARCTOS 4810 s výkonem 4,8kVA, napětím 230V/50Hz, značky Medved za 900 Kč.
Elektrocentrála ECT 6500 K2 značky Honda s výkonem 380V/6,5kVA, 220V/4kW, napětím 230/400V/50Hz za 1080 Kč.

Před výběrem a hlavně koupí elektrocentrál je důležité si stanovit, k čemu Vám vlastně bude sloužit tento zdroj energie, k čemu ho využijete. Nejvíc se naskytují tři případy, první na domácí zálohu jako nouzové použití, druhý na rekreační využití a třetí na průmyslové použití – např. při stavbě. Jako první si totiž budete potřebovat ujasnit, jak často jí budeme používat a vypočítat si potřebný výkon elektrocentrály, z požadovaných výkonů všech spotřebičů, které budete využívat, ale né dohromady těch, které nebudete využívat současně. Protože sice generátor bude napájet všechny Vámi dané elektrospotřebiče, ale ve většině případě je nepoužíváme najednou.

U elektrospotřebičů odporového typu, které jsou téměř bezproblémové (jakožto klasické žárovky, většina typu ohřívačů, kávovary), není problém připojení ke všem druhům elektrocentrál.

Elektrospotřebiče indukčního typu jako jsou kuchyňské mixéry, ruční nářadí, vodní čerpadla a veškeré spotřebiče poháněné motorem, budete potřebovat až o 30% vyšší výkon elektrocentrály než je uváděn na štítcích spotřebičů. I pro rozběhnutí spotřebičů je využitý několikanásobný výkon než je uveden. Například u spotřebičů s výkonem 1,5kW je potřeba 1,5-3x větší maximální výkon elektrocentrály.

Spotřebiče s motory vyšších výkonů potřebují 3-5x větší maximální výkon elektrocentrály než je na štítkovém označení výkonu. A spotřebiče s nejvyššími nároky jako jsou ledničky někdy vyžadují i 5-10x větší maximální výkon.

U spotřebičů kapacitního typu jako jsou úsporné žárovky, fotoblesky, fluorescenční lampy je lepší se domluvit na kapacitě raději u autorizovaného prodejce tohoto zboží.

Elektrocentrály - elektřina kdekoliv Adresa : http://admiracz.com
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: elektrocentrály, elektrocentrála, půjčovna elektrocentrál, prodej elektrocentrál
Uloženo: 14.08.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde