Jak rychle zušlechtit přerostlou zahradu

Koupili jste si nový pozemek, zahrádku nebo jste se jenom o tu svojí vlastní přestali starat a chcete jí dát znovu do pořádku a plně využívat? A brání Vám v tom přerostlá vysoká tráva, neúprosný plevel, ale také i převyslé neúhledné stromy? Není nic lepšího než se na tohle vše vybavit.

Na posekání běžné trávy Vám postačí i strunová sekačka, ale na horší typy vysokých tráv s dužnatými stonky, tvrdé kopřivy, plevely, v nich schované drny či kameny, podrosty a nebo vyřezávání nějakého křoví a podobně se Vám bude hodit právě křovinořez. Jak už sám název vypovídá, křovinořez si poradí s každým kouskem překážky, jako je i právě keř. Dokonce lze použít při vysekávání menších stromů a to až do průměru cca 15centimetrů. Ale moc se nedoporučuje na větší plochy, proto raději použijte na zkrácení takto rozlehlé trávy, nějaký typ sekačky Vám nejbližší, když víte, že v dané části není žádná překážka, která by byla na obtíž, krom trávy. Křovinořez také krásně využijete při zkrášlování Vámi oblíbeného keře, můžete si s ním pohrát, upravit do požadovaného tvaru, popřípadě menší nedostatky upravíte nůžkami. Takže každému podle libosti. S křovinořezem se, i přes jeho váhu (asi 4 nebo 8kg), docela snadno pracuje, protože ho máte buď zavěšený pomocí popruhů na zádech, či hozený přes rameno a celý ho ovládáte pomocí řídítek

U nás si křovinořez můžete vypůjčit a to na půl dne, celý den nebo rovnou na celý víkend a to za velmi příznivé ceny. U křovinořezu můžete využít různých řezacích nástrojů a to: nůž na buřeň, pilový kotouč nebo strunovou hlavu. V naší prodejně najdete benzinový křovinořez MS 4010 značky Dolmar, profi třídy s výkonem 1,8kW, který si můžete jak půjčit, tak i koupit. Nebo křovinořez DBC 4010 značky Makita a křovinořez MS 20 U značky Dolmar s nižším výkonem 0,57kW, ale s váhou 3,9 kilogramů, který je také možno zakoupit.

Pokud budete chtít ořezat pár stromů, upravit je, aby se lépe rozrůstaly a zároveň je zbavit už zašlých větví, nejlepším řešením je řetězová pila. Řetězová pila je už nedílnou součástí každého zahrádkáře či chataře. Využijete ji nejen na zahradě, ale i v dílně či jako pomocníka při přípravě zbylého dřeva na topení. Dobrá rada také je na takovéto nářadí nešetřit penězi, protože čím dražší řetězová pila, tím víc zaručená kvalita i ochrana.

Práce s řetězovou pilou není nějak obzvlášť těžká, jenom je zapotřebí dodržovat určitá pravidla pro bezpečnost práce s ní a také jak jí udržovat, aby Vám taky nějakou tu dobu vydržela. Takže před prvním použítím se ujistěte, že máte dostatečnou obuv hlavně, aby Vám neklouzala podrážka po podlaze, na které budete stát při řezání. Pak jsou určitě nedílnou součástí ochranné rukavice a brýle, popřípadě sluchátka. Při práci s řetězovou pilou potřebujete dostatek místa a také byste nikdy neměli řezat nad výškou svých ramen, při přecházení na jiné místo musí být řetězová pila vypnutá. Také je dobré se vyvarovat tomu, aby se špička lišty ve své horní polovině dotkla nějakého pevného předmětu, protože se pak může stát, že dojde ke zpětnému vrhu směrem k Vám! Samozřejmě řetězovou pilu držíme pevně a stojíme stabilně.

K základním pravidlům péče o řetězové pily patří pravidelné broušení řetězu a otáčení lišty, mazat pilu jenom čistým olejem a samozřejmě po každé práci s řetězovou pilou řádné očištění včetně vzduchového filtru.

V naší prodejně – půjčovně najdete řetězové pily značky Dolmar a to pily benzinové nebo elektrické s výkonem od 1,5kW po 2,7kW. Délky lišty řetězové pily: 30, 35 a 38cm s váhou 3,7kg až do 5,5kg. Stejně jako u křovinořezů si tyto pily můžete půjčit a nebo rovnou koupit.

Jak rychle zušlechtit přerostlou zahradu Adresa : http://admiracz.com
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: křovinořez, řetězová pila, křovinořezy, řetězové pily, řetězová pila benzinová,
Uloženo: 10.07.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde