Sádrokartony KEŠ s.r.o

Vznik sádrokartonu se datuje již od konce 19 století a postupným
zdokonalováním výroby a použitých materiálů se z něj stal dnes již
jeden z nejrozšířenějších a taky nejpoužívanějších stavebních materiálů.

Základním prvkem stavebnicového systému je sádrokartonová deska, vyrobená z chemicky upraveného sádrového jádra, opláštěného speciálním kartonem. Materiál použitý na výrobu je proto ekologicky i biologicky zcela nezávadný a svými vlastnostmi přispívá k celkové pohodě člověka. Sádrokartonové desky rozlišujeme podle účelu použití v interiéru na desky standardní GKB pro běžné použití, impregnované GKBI do vlhkých prostor, protipožární GKF pro zvýšení požární odolnosti a kombinované GKFI pro použití jak do vlhkých prostor, tak i pro zvýšení požární odolnosti.

Desky se upevňují šrouby na nosnou konstrukci z ocelových pozinkovaných tenkostěnných profilů nebo dřevěných latí, popř. se přímo lepí na stěnu. Součástí systému jsou také kotvicí a spojovací prvky, závěsy, těsnící pásky a příslušenství pro konečnou úpravu povrchu.

Pro dosažení tepelných, zvukových a protipožárních požadavků se do systému vkládají izolační materiály vyrobené z minerální nebo skelné plsti. Působením vlivů změn teplot v interiéru a exteriéru dochází ke kondenzaci vlhkosti v konstrukci a proto je velmi důležité umístit na vnitřní spodní stranu izolace parotěsnou zábranu, která zamezí pronikání vlhkosti z místnosti do tepelné izolace a tím udrží správnou funkčnost celého systému.

Výhody systému

* Široká oblast použití v interiérech ( výstavby podkroví, rekonstrukce, novostavby, bytové nebo průmyslové stavby)
* Rychlá a přesná montáž v kterémkoli ročním období
* Malá hmotnost nezatěžující statiku objektu
* Ekologické řešení vnitřního zateplení
* Jednoduchá zpracovatelnost s minimem odpadu
* Vedení instalace v dutinách konstrukce
* Snadná kombinace s jinými materiály
* Vytvoření požárně odolných konstrukcí
* Příznivá cena
* Certifikace celého systému


Typy sádrokartonových konstrukcí

* Podkroví
* Podhledy
* Dělící příčky
* Předsazené stěny
* Sádrokartonové podlahy


Podkroví

Umožňuje přeměnu neútulných půdních prostor na moderní bydlení. Je to výhodné finanční řešení, zejména pokud je možné přestavbu uskutečnit ve vlastním domě, či v domě rodičů. Ušetříte tak nemalé finance za pozemek i za náklady spojené s vybudováním inženýrských sítí. Rekonstrukce podkroví umožňuje majiteli např. zvolit kombinaci rovných a šikmých ploch, vznik různých zákoutí anebo různé druhy vikýřů a výhledů. Využití půdních prostor pro vznik nebo rozšíření bydlení má tedy mnoho možností vytvoření nádherného architektonického řešení. Dosažení vynikajících tepelných vlastností a požárních odolností potřebných k pohodlnému bydlení.

Podhledy

Vodorovné podhledy se montují na konstrukci upevněnou ke stávajícímu stropu. Snižují nepotřebnou výšku místností, zlepšují kročejovou neprůzvučnost a zvyšují požadavky na tepelně izolační vlastnosti a požární ochranu.

Dělící příčky

Využívají se k předělení velkých prostor na samostatné místnosti. Volbou různých velikostí profilů, které jsou hlavním nosným prvkem, dosáhneme při použití vhodných izolačních materiálů požadovaných tepelných a akustických hodnot. V kombinaci s vhodnými sádrokartonovými deskami lze také docílit různých požárních odolností nebo požadavků pro použití ve vlhkých prostorech.

Předsazené stěny

Slouží k dodatečnému posílení vlastností stávajících konstrukcí. Např. pro zlepšení tepelných a protipožárních vlastností, dále pro možnost vedení rozvodů instalací, ale i zakrytí nerovných nebo vlhkých stěn s možností provětrání.

Sádrokartonové plovoucí podlahy

Jedná se o sádrokartonové podlahové systémy, napojené na stávající podlahy s deskami volně položenými na podsypu nebo vhodné izolaci. Výhodou jsou výborné tepelné a zvukově izolační vlastnosti, lehkost celé podlahy a rychlá montáž s absencí mokrých procesů.


MINERÁLNÍ KAZETOVÉ PODHLEDY


Je to další prvek suché výstavby interiérů, používající se zejména v průmyslových, administrativních, obchodních i zdravotnických objektech. Montují se na závěsný systém upevněný do nosného stropu. Skládají se z kvalitního kovového roštu s povrchovou úpravou a jednotlivých kazet. Obě dvě základní složky jsou vyráběny v mnoha tvarových variantách a barevných odstínech. Pro výrobu kazet můžou být použity různé materiály, jako je kov, sádra, dřevo nebo lisovaná minerální vlákna.


Výhody systému

* Snadná a rychlá montáž s konečnou povrchovou úpravou
* Zakrytí rozvodů instalací a pozdější snadný přístup
* Zdravotně nezávadný materiál
* Vysoká požární odolnost
* Velký výběr povrchových úprav a tvarů
* Použití ve vlhkých provozech
* Zlepšení zvukových a tepelně izolačních vlastností



KONTAKTNÍ ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY


Ceny energií stále rostou a naděje, že se tento stav změní je mizivá. Spotřebovat proto co nejméně energie na vytápění a přitom ušetřit se jeví jako cesta správným směrem. Celkovým zateplením svého domu můžete ušetřit až polovinu nákladů vynaložených na vytápění. Opatřením budovy tepelnou izolací dosáhneme zvýšení tepelného odporu obvodové konstrukce. A to nejen v zimě, kdy izolace zamezí úniku tepla zevnitř do venkovních prostor, ale také v letních měsících, kdy právě tato izolace funguje opačným způsobem. Způsob zateplení venkovních stěn domu spočívá v připevnění izolantu na venkovní stěnu a aplikací dalších omítkových vrstev s vloženou armovací skelnou síťkou.


Systém zateplení je složen z následujících materiálů:

* Lepící hmota
* Izolant z desek z expandovaného polystyrénu ( EPS)
* Izolant z desek z minerální plsti ( MW)
* Kotvicí prvky pro připevnění izolantu
* Stěrková hmota základ
Sádrokartony KEŠ s.r.o Adresa : http://www.sadrokartony-kes.cz
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: sádrokarton, sádrokartony, montáž sádrokartonu břeclav, montáž sádrokartonu brno
Uloženo: 19.07.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde