NETBOOKY | malé notebooky

Kompletní přehled netbooků, tedy všech malých a ultrapřenosných notebooků, jejichž předností není vysoký výkon ale hlavně nízká cena. Najdete zde testy a recenze netbooků, příslušenství jako jsou interní SSD disky, externí úložiště (harddisky, flash paměti apod.) a odkazy na nejlepší možnosti nákupu.
Ultramobilní netbooky

1. Netbooky staví na vysoké mobilitě, ve které jde především o hmotnost a rozměry. Většina netbooků má tedy kompaktní rozměry a to společně se strohou výbavou přispívá k nízké hmotnosti, proto žádný netbook doposud nepřesáhl hmotnost 1,5 kg. Malé rozměry i hmotnost ale zásadním způsobem ovlivňují velikost displeje, je tedy málo pravděpodobné, že by se v této kategorii malých notebooků objevil netbook s displejem větším než 12,1“.

2. Druhým nejdůležitějším kritériem mobilnosti netbooku je doba, po kterou v různých situacích vydrží netbook pracovat na jedno nabití akumulátorů. V podrobnostech o testování netbooků se dočtete o složení testů, které na netboocích provádíme, abychom tento čas přesně změřili. Důležité jsou dvě hodnoty a to je výdrž netbooku při minimálním a při maximálním výkonu.

3. Současnou špičkou mezi netbooky je ASUS Eee model 901, který v testu vydržel nejdéle při vysokém zatížení a to 5 hodin a 52 minut. Nejprodávanější model vánoc 2008 - ACER (TODO) zaujmul v testu spotřeby místo na spodních příčkách stejně jako modely Mivvy a MSI, které mají stejnou konstrukci. Z prodejů těchto zařízení (TODO) je vidět, že cena nižší byť jen o několik málo stokorun (rozdíl ASUS – ACER TODO) je pro spotřebitele velkým lákadlem.
NETBOOKY | malé notebooky Adresa : http://www.katalog-netbooku.cz/
Kategorie: Počí­tače
Klíčová slova: Netbook, katalog, catalogue, srovnávač, mininotebook, subnotebook, minibook, pro
Uloženo: 08.02.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 3.2
Hodnocení webu: 3.7

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde