Nejlevnější povinné ručení

Při zavádění zákonného pojištění vozidel česká veřejnost pochybovala o jeho nezbytnosti. Ano, může se stát, že váš vůz používáte málo a jeho cena je malá, a tak máte oprávněný pocit, že není třeba jej pojišťovat. To se ovšem bavíme o havarijním pojištění.
V případě, že máme na myslí povinné ručení, nastává zcela jiná situace. Pokud ale náhodou budete viníky dopravní nehody a způsobíte škodu na cizím majetku, budete muset uhradit veškeré škody ze svého. A věřte, že u luxusních vozidel se jedná o pěti a víceciferné sumy. Když se podíváte na danou situaci z tohoto pohledu, je Vám ihned jasné, že povinné ručení je základem bezproblémového užívání motorového vozidla.
Od roku 1999 ale nejde pouze o vaši volbu. Od tohoto roku je totiž pojištění odpovědnosti z provozu vozidla povinné pro každý vůz, který se účastní silničního provozu. V případě, že řidič používá motorové vozidlo, jež nemá uzavřené zákonné pojištění (klidně i to nejlevnější povinné ručení), vystavuje se riziku, že bude platit pokutu. Tato pokuta může být od roku 2009 až neuvěřitelných 40 000 Kč. Navíc v případě nehody je viník nucen uhradit nejen veškerou škodu, ale i poplatky pro garanční fond České kanceláře pojistitelů a to za každý den, kdy bylo vozidlo užíváno bez platného povinného ručení.
Nejlevnější povinné ručení Adresa : http://www.nejlevnejsi-povinne-ruceni.name
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: povinné ručení, nejlevnější povinné ručení
Uloženo: 21.07.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde