Srovnání povinné ručení

Povinné ručení vás neuchrání před dopravní nehodou, ale pokud k ní dojde, může vám ušetřit spoustu nepříjemností. Hradí totiž škodu vzniklou vaším motorovým vozidlem (nikoliv však škodu vzniklou na vašem motorovém vozidle nebo vašem zdraví, pokud jste byli viníky nehody). Pokud se chcete pojistit i proti škodám vzniklým přírodními živly, krádeži nebo proti neoprávněnému použití vozidla, nezapomeňte si sjednat havarijní pojištění. To totiž na rozdíl od povinného ručení myslí i na pojištění čelního skla i pojištění proti vandalismu nebo větvi spadnuté nevhodně na přední kapotu vašeho vozidla.

Povinné ručení uhradí prokazatelné škody na zdraví, bolestné, náklady na léčení, ztížení společenského uplatnění, ztráta na výdělku po dobu i po skončení pracovní neschopnosti nebo ztráta na důchodu, popř. odškodnění v případě úmrtí, náklady na výživu pozůstalých a přiměřené náklady pohřbu.

Dále povinné ručení pokrývá věcné škody, do kterých patří skutečné škody na věci včetně nákladů k jejich odstranění. Povinné ručení také hradí náklady vynaložené na právní zastoupení poškozeného při uplatňování jeho nároků na náhradu škody.
Srovnání povinné ručení Adresa : http://www.srovnani-povinne-ruceni.cz
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: povinné ručení, srovnání povinné ručení
Uloženo: 02.07.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde