Refinancování – jak si snížit splátky

Refinancování – jak si snížit splátky a zlevnit úrok

Blíží se konec fixace úrokové sazby u vašeho hypotečního úvěru a potřebujete rychle refinancovat? Shrňme si ty nejdůležitější otázky, které vás zajímají.

Co vlastně znamená refinancování?

Když vám končí fixace úrokové sazby u hypotéky, vaše stávající banka vám dá novou nabídku. Pokud vám nebude vyhovovat, můžete svou stávající hypotéku splatit novým hypotečním úvěrem od jiné banky, která vám nabídne lepší podmínky a nižší úrok. S koncem fixace můžete refinancovat bez pokuty ze strany banky.

Kdy se mám o refinancování začít zajímat?

Je potřeba začít dostatečně včas. Minimální doba jsou 3-4 měsíce před koncem vašeho fixačního období, ale ideální je začít s půlročním předstihem. Některé banky jsou však schopny nabídnout vám refinancování i dva roky dopředu. V současnosti, kdy se postupně zvedají úrokové sazby, jde o zajímavou možnost. Pokud vaše refinancování spěchá, určitě využijte služeb spolehlivého poradce, který se umí s bankou domluvit.

Co budu k refinancování potřebovat?

Banky se ve svých požadavcích liší, nicméně počítejte s určitým papírováním. Potřebujete doklady totožnosti, odhad nemovitosti, původní smlouvu o hypotečním úvěru, doložit zůstatek současné hypotéky a svůj příjem, zástavní smlouvu, výpis z katastru nebo souhlas původní banky s přistoupením nové banky dočasně na druhé místo v zástavě.

Kolik mě to bude stát?

Je třeba si dobře propočítat všechny náklady, které s refinancováním souvisí. Obvykle zaplatíte zástavní smlouvu na katastru nemovitostí, podání návrhu na výmaz zástavního práva původní banky a někde i poplatky bance za ukončení smlouvy.

Jestli chcete mít lepší představu, co pro vás refinancování bude znamenat, zadejte si požadavek na stránkách https://www.poptavamhypoteku.cz/. Odborní poradci vám zde umí zařídit nejvýhodnější podmínky, propočítat náklady a zajistit, aby celý proběhl bez nenadálých komplikací.
O zajímavé možnosti, jak využít konec fixace, si můžete přečíst v článku certifikované finanční poradkyně Martiny Škarydkové Jak využít konec fixace, aby Vám hypotéka vydělávala (http://www.mskarydkova.cz/)

Refinancování – jak si snížit splátky Adresa : http://www.mskarydkova.cz/
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: certifikovaná finanční specialistka, hypotéční poradce, hypotéka, refinancování
Uloženo: 02.02.2018
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde