Inkaso pohledávek

Platební morálka v ČR je ve srovnání s ostatními evropskými státy skutečně žalostná. V žebříčku nejhorší platební morálky se umístila na druhém místě v počtu dní trvajících při inkasu pohledávek. Dodavatelé zboží čekají na úhradu pohledávek v průměru 77 dní.
Právě z toho důvodu firma Logicall začala tuto problematiku blíže zkoumat a řešit jí. V součastné době, díky svým zkušenostem a serioznímu přístupu, patří k nejlepším firmám, zabývajícím se inkasem pohledávek na trhu. Logicall se snaží, aby lhůty spojené se splatností pohledávek, byly v ČR sníženy na co nejkratší možnou dobu. Hůře je na tom s platební morálkou jen Polsko, kde se toto číslo pohybuje kolem 90 dní.
Je nesmírně důležité, aby inkaso pohledávek bylo provedeno náležitým způsobem, tzn. s citem a odborným přístupem k dané záležitosti, bez emotivních projevu při jednání s dlužníkem. Logicall se v této oblasti pohybuje již několik let a proto těmito znalostmi disponuje a dokáže tak vyřešit problém s pohledávkami ke spokojenosti obou stran. K neodbornému jednání často dochází v situaci kdy je tato záležitost svěřena zaměstnancům firmy věřitele, kteří mnohdy nevědí jak správně jednat s problematickým klientem.
Prvním správným krokem je zaujmout aktivní postoj k pohledávkám ze strany věřitelů, kteří díky spolupráci s firmou jako je Logicall, zabývající se inkasem pohledávek, dosáhnout rychlejšího toku peněz a likvidity. V této záležitosti je také velmi důležité nespoléhat se pouze na vlastní síly, ale právě kontaktovat odborníky, kteří vědí jak jednat ve věci nedobytných pohledávek. Řešení platební morálky a tedy inkasa pohledávek, je nepostradatelným článkem v procesním řetězci finančních rizik.
Špatná platební morálka firem se nevyhýbá ani ostatním zemím Evropské unie. Snad jedním z nejhorších odvětví v této oblasti je zdravotnictví, kde doba splacení pohledávky dosahuje až 117 dnů.
Inkasní služby poskytované firmou Logicall, zvyšuji likviditu pohledávek a zajišťují tak ziskovost firmy. Zaměstnanci se pak mohou v klidu věnovat své práci a neztrácejí čas neúspěšným urgováním těchto pohledávek.

Inkaso pohledávek Adresa : http://www.logicall.cz
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: Logicall, Inkaso pohledávek
Uloženo: 14.01.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde