Investiční měsíčník 09/12

S koncem prázdninového období nám skončila i etapa nekonečného pohybu cen zlata v rozmezí 1570 až 1630 EUR za unci (31,103g), které probíhalo přibližně 3 měsíce. Tento jev byl způsoben především vyčkáváním investorů, jak se vyvine dále ekonomická situace a zároveň také obdobím prázdnin, kdy měli investoři i jiné myšlenky.
Nyní je očekávána další podpora ekonomiky z prostředků americké centrální banky a to zároveň působí příznivě na cenu zlata, které má nakročeno k dalšímu růstu, na čemž se shoduje většina analytiků.
Za týden končící 28. srpnem navýšili investoři počet čistých dlouhých pozic na zlato o 19 procent na téměř 132 tisíc futures a opčních kontraktů, což vyplývá z dat Americké Komise pro obchodování termínových kontraktů na komodity (CFTC). Sázky na růst ceny zlata tak stouply jen několik dní před klíčovým projevem šéfa Fedu Bernankeho, který sice žádný okamžitý krok nepředstavil, vrátka pro další měnové uvolňování si však nechal otevřená a dal tak prostor pokračujícím spekulacím o QE3.
Za poslední dva týdny vzrostla cena zlata téměř o pět procent a v pátek 31. 8. 2012 – v den Bernankeho ostře sledovaného projevu – vystoupalo na 5 měsíční maximum 1692,71 USD za trojskou unci. Pravděpodobně zamíří k úrovni 1700 dolarů, kde se komodita obchodovala naposledy v březnu, a která nemusí být zdaleka stropem. Ačkoli bankéři z ECB ani Fedu ke konkrétní stimulaci zatím nepřikročili, zlato zůstává atraktivní z pohledu bezpečné investice.
Je velice pravděpodobné, že jakmile dojde k proražení úrovně 1700 USD/tr. unci, vznikne prostor k dalšímu růstu cen zlata. Na druhou stranu analytici předpokládají dlouhodobé posilování koruny vůči euru, a tedy mírnou korekci nákupní ceny zlata v korunách. Proto sledujte nejen vývoj cen zlata na Londýnské burze, ale zároveň i vývoj měnového páru EUR/CZK.
V případě zájmu o nákup investičního zlata se neváhejte na aktuální informace z trhu informovat emailem: info@investicni-zlato-praha.cz nebo telefonicky na čísle: 776655137. Rád Vám pomohu a poradím, jak vhodně a efektivně investovat své úspory do investičního zlata.
V průběhu měsíce srpna jsem zařadil do nabídky další produkty, které v sobě skrývají nejen uchovatele hodnoty v podobě hmotného zlata, ale i hodnotu sběratelskou. Jedná se o zlaté investiční mince:
•Wiener Philharmoniker 20 oz (2009)
•Čínská Panda 12 oz
•Čínské znamení Draka 1 kg (2012)
•Nugget – Kangaroo 1 kg

Před nákupem investičního zlata si prosím pročtěte sekci JAK NAKUPOVAT!

Daniel Nedvídek

Investiční měsíčník 09/12 Adresa : http://www.investicni-zlato-praha.cz
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: Prodej a výkup investičního zlata Wiener Philharmoniker Maple Leaf Čínská Panda
Uloženo: 04.09.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde