Investiční měsíčník 08/12

Investiční měsíčník 08/12

Ceny zlata na Londýnské burze v posledních dvou a půl měsících stagnují na hodnotách mezi 1 570 a 1 630 EUR za unci (31,103g). Tento jev naznačuje, že velcí investoři vyčkávají a sledují, jak se bude vyvíjet ekonomická situace v eurozóně, potažmo situace celosvětová. Na druhou stranu je vidět, že poptávka po hmotném zlatě je stále vysoká, protože se ceny investičního hmotného zlata nepohybují ve stejném poměru k cenám zlata na burze v Londýně (alespoň tedy směrem dolu). Strnulost cen směrem dolů jasně naznačuje, že mincovny mají stále vysoký odbyt svých produktů a proto nejsou nuceny následovat burzu a tím zvyšovat odbyt.
Pohyb cen investičního zlata je v poslední době nejvíce ovlivněn pohyby kurzu EUR/CZK, jenž se pohybuje v rozmezí 25,2 až 25,9 EUR/CZK. Tento pohyb kurzu způsobuje u nákupu jedné unce zlata rozdíl přibližně 1000 CZK. Vzhledem k tomu, v jaké době se z ekonomického hlediska právě nacházíme (a dle předpokladů ještě nějakou dobu nacházet budeme), doporučuji nákup investičního hmotného zlata na hranici 1600 EUR za jednu unci a kurzu koruny na hranici 25,5EUR/CZK, tedy za ceny v přepočtu okolo 35 200 až 35 500 CZK za jednu unci.
Nesmíme zapomínat, že v letních měsících je zvýšená nabídka pracovních míst na trhu práce a proto také nižší nezaměstnanost a ekonomika je tímto jevem zkreslena. Stavebnictví zažívá plodné měsíce a v plném proudu jsou i letní brigády, sběr ovoce apod. Lidé utrácí své úspory za dovolené a spotřeba se během léta zvyšuje. Během podzimu očekávám silný ekonomický útlum, zvyšování nezaměstnanosti a ochabnutí optimismu v eurozóně, tedy trend posledních let. Přijde periodicky se opakující vystřízlivění, proto doporučuji nakupovat investiční hmotné zlato nejpozději do konce října za výše uvedené ceny.
Je třeba nezapomínat na rady investičního guru Warrena Buffetta!
•„Nenakupujte, když jdou ceny nahoru, nakupujte, když jdou ceny dolu!“
•„Lidé investují v dobách, kdy to vidí u druhých. Nejlepší čas je ale kupovat, když to nedělá nikdo jiný!“

Investiční měsíčník 08/12 Adresa : http://www.investicni-zlato-praha.cz
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: Prodej a výkup investičního zlata Wiener Philharmoniker Maple Leaf Čínská Panda
Uloženo: 22.08.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde