Založení evropské společnsoti

Zakládáte-li akciovou společnost, musíte splňovat daný počet osob, které budou stát v jejím čele. Pokud je nemáte, Česká republika vám ji nedovolí založit. Využijte tedy toho, že ČR spadá pod Evropskou Unii. Řešením se tedy nabízí založení Evropské společnosti (Societas Europaea – SE).
Výhody založení SE

Klasická akciová společnost má předem dané orgány. Nejinak tomu je i u SE. Na začátku je tříčlenné představenstvo a následná tříčlenná dozorčí rada. Evropská společnost vám nabízí pouze jednu osobu do každého orgánu. Znamená to tedy méně osob do struktury orgánů společnosti. Existuje ale možnost sloučit tyto složky do jedné a vytvořit pouze jedno představenstvo o třech lidech. Máte tedy na výběr mezi dualistickou nebo monistickou strukturou společnosti.
Oproti běžné akciové společnosti disponuje SE možností přemístění sídla, a to jak v rámci ČR, tak i v rámci států Evropské Unie. Při přemístění nedojde ke zrušení firmy, ale naopak bude zachována a vy ve své činnosti můžete pokračovat dál bez obav. Má to i kladný psychologický dopad na vaši firmu, pokud bude mít sídlo v EU.
Základní kapitál je zde navýšen na 120 000 €. Můžete tedy ručit více penězi v případě čehokoliv.
Pokud se vám zdá proces založení SE zdlouhavý, nemusíte zoufat. Takovou společnost lze již koupit se vší její dokumentací přímo na míru. Jedná se o tzv. ready-made evropskou společnost, neboli předchystanou. Lze si o ni zažádat online u jakékoliv společnosti, která tuto službu nabízí, samozřejmě za symbolický poplatek.
Výhodou ready-made evropské společnosti zůstává i to, že se nemusíte o nic starat a do pěti týdnů vám papírově přistane společnost na stole. Proto neváhejte a nechejte založení vaší společnosti na odbornících a ušetřete svůj čas a námahu.

Založení evropské společnsoti Adresa : http://evropskaspolecnost.net
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: Evropské společnosti, Ready made evropská společnost, Založení evropské společno
Uloženo: 16.05.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde