Jste zadlužení? Vyhlašte osobní bankrot

Stále více lidí se dostává do situace, kdy nejsou schopni splácet své závazky. Co s tím? Od roku 2008 máte jednu možnost, která vás může zachránit. Je jí osobní bankrot. Tato možnost je upravená v insolvenčním zákoně. Ve vyspělých zemích po celém světě už tento zákon platí dlouhou dobu.

Jakých dluhů se osobní bankrot týká?

Díky oddlužení fyzické osoby se můžete zbavit různých finančních závazků. Patří do nich především spotřebitelské úvěry, hotovostní úvěry a splátkový prodej. Jsou však dluhy, na které se osobní bankrot nevztahuje. Jde o hypotéky a leasing. Tyto dluhy jsou totiž zajištěné majetkem a na něj má věřitel právo.

Komu bude povolený osobní bankrot?

O osobní bankrot žádáte u krajského soudu. Tam se rozhodne, jestli vám bude povolený nebo ne. Žádost podejte písemně či elektronicky. Nežádejte o něj, pokud podnikáte. Na tyto případy se osobní bankrot nevztahuje.

Osobní bankrot vám bude zamítnutý i v případě, že vznikne podezření, že sledujete nepoctivý záměr, a pokud jste se do finanční tísně dostali lehkomyslným způsobem. Oddlužení fyzické osoby se nedovoluje ani v případě, že byste nemohli zaplatit alespoň 30% z dlužné částky. Menší podíl vám bude povolený pouze se souhlasem věřitele.
Jste zadlužení? Vyhlašte osobní bankrot Adresa : http://www.oddluzeniprokazdeho.cz/
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: osobni bankrot,oddluzeni,oddluzeni fyzikych osob
Uloženo: 28.12.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde