Investice s rozvahou

Investice s rozvahou

Začít s investováním, je stejné jako učit se plavat. Pokud máte dobrého trenéra, který vám ukáže správnou metodiku, máte velkou naději, že se ve světě financí a investování neutopíte. Naopak vám ani ten sebelepší instruktor či poradce nezaručí, že nenarazíte na problém, investování totiž znamená riziko. Jak tedy začít? Jedním z nejdůležitějších kroků je ujasnit si představu o tom kolik peněz a v jakém časovém rozmezí chcete zhodnocovat, co všechno jste ochotni obětovat pro to, aby jste pak na konci mohli říct "ano, tohle je moje představa". Dalším krokem je výběr společníka, je třeba se rozhodnout s kým a zda vůbec do komplikovaného procesu investování přizvat další osobu. Každý typ investic je jiný a nese sebou různá rizika, společnému investování se říká "kolektivní". Teď už zbývá vybrat do čeho investovat a zda investovat pravidelně nebo jednorázově.

Jednorázová investice


Disponujete vyšší finanční částkou a nevíte jak ji zhodnotit? Máte mnoho možností, velmi však záleží na odhodlání a chuti riskovat. Nejběžnějšími jednorázovými investicemi jsou podílové fondy a cenné papíry. Podílový fond patří mezi kolektivní způsoby investování. To znamená, že více drobných investorů vloží do fondu své finanční prostředky a jeho správce s celým balíkem pracuje a snaží se jej zhodnotit. Používají se k tomu různé investiční prostředky, např. investice do nejrůznějších cenných papírů, tak aby se riziko rozprostřelo a přitom byl výnos maximální. Druhou možností jednorázového investování jsou cenné papíry. To jsou listiny, se kterými získáváte určitý nárok. Představují pohledávku vlastníka tohoto cenného papíru vůči tomu, kdo jej vydal (firma, banka, stát..).

Výhody investice do podílových fondů:


- možnost sestavení portfolia na míru
- existuje velké množství informací o těchto fondech
- investování na zahraničních trzích
- vysoká likvidita (lze jednoduše nakupovat a prodávat)
- daňová zvýhodnění

Výhody investice do cenných papírů:


- může je nakoupit právnická i fyzická osoba
- pokud do půl roku prodáte nakoupené cenné papíry jste osvobozeni od daně z příjmu z prodeje

Pravidelná investice


Pravidelné investice jsou určeny pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou jednorázově investovat velkou sumu peněz. Jedná se o pravidelné měsíční či roční investování do vybraných produktů s odpovídajícím rizikem. Může se jednat o méně rizikovou investici do podílových fondů nebo rizikovější pojištění kombinované s investičními produkty. Investiční životní pojištění patří k velmi komplikovaným produktům především s ohledem na míru rizika a poměry investované částky do podílových fondů nebo jiných investičních produktů.

Míra zhodnocení vašich prostředků závisí pouze na vás. Výběrem správného produktu, odhodláním riskovat a samozřejmě notnou dávkou štěstí lze vaše finance několikanásobně navýšit. Nebojte se a vplujte do světa investování s námi.
Investice s rozvahou Adresa : http://www.nainvestice.cz
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: investování, finance, kolektivní, pravidelné, jednorázové, podílové fondy, cenné
Uloženo: 06.09.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde