Úrok z prodlení

Při půjčce rozlišujeme dva typy úroků, jsou to smluvní úroky a úroky z prodlení. Smluvní úroky představují odměnu věřiteli za poskytnutou půjčku. Právo na úrok z prodlení má věřitel v případě, že si dlužník neplní své závazky řádně a včas, to znamená, že nesplácí půjčku, jak bylo dohodnuto ve smlouvě.
Výpočet úroků z prodlení je ovlivněn zejména měnící se úrokovou sazbou. Na přesný výpočet je pak třeba použít více úrokových sazeb. Právě na tyto úroky je třeba dát u půjčky dát největší pozor, protože bývají vysoké a jejich neplacením se můžete dostat do velkých problémů.
Smluvní úrok, jinak úrok z úvěrů, je úrok, který se domluví již při domlouvání půjčky. Právě díky těmto úrokům, věřitel na poskytnutí peněz vydělává. U dlužníka se jedná o jakýsi poplatek za poskytnutí půjčky. Celkový úrok půjčky je rozdělen do měsíčních splátek. Vždy se informujte, zda je úrok fixován, či se mění dle úrokové sazby. Mohli byste být pak nemile překvapeni.
Ať už si plánujete vzít půjčku u banky nebo u nebankovní společnosti, vždy si pozorně přečtěte smlouvu. Soustřeďte se nejen na úroky, ale také na případné poplatky, např. za předčasné splacení. Díky pár minutám navíc můžete nejen ušetřit, ale také předejít dokonce i exekuci.

Úrok z prodlení Adresa : http://urokyzprodleni.cz
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: úrok z prodlení, úrok z úvěrů, úrok půjčky
Uloženo: 04.04.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde