OVB Allfinanz – generální partner projek

Stránky projektu jsou www.vstricnabanka.cz. Nad hodnocením bank převzali záštitu Hospodářská komora ČR a Finanční arbitr ČR. Partnery této aktivity jsou Bankovní institut vysoká škola a Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR.

Jedná se o první komplexní projekt ratingu bank v Česku. Cílem projektu je podat komplexní, odborné, nezávislé a úplné informace o stavu, pozici a kvalitě nabídky retailových bank. Projektu se účastní 12 bank, které splnily závazné podmínky účasti. Hodnocení se mohly zúčastnit banky komerční, retailové, s celostátní působností a se základní nabídkou bankovních služeb.

Takto komplexní informace jak pro klienty bank, veřejnost, podnikatele, tak pro banky samotné, zde dosud chyběly. „Rating bank je zaměřen především na přínosy bankovním klientům. Jeho výsledky mají dát klientům komplexní a důležité informace o našich bankách, které dosud klienti bohužel nikde nenašli. Bankovní klienty chceme také touto formou vzdělávat a zvyšovat jejich zájem o bankovní problematiku“, říká provozovatel serveru www.bankovnipoplatky.com a organizátor projektu Patrik Nacher. Významným cílem projektu je také přispět ke zlepšení vztahu bank a klientů a zároveň odborným a objektivním ratingem bank přispět ke zdůraznění zdravé konkurence mezi bankami.

„Bankovní služby využívají všichni naši klienti, a zdaleka ne všichni jsou s nimi spokojeni. Proto jsme hledali možnost, jak přispět ke zlepšení. Spojení s projektem, který si klade za cíl oceňovat vstřícnost tuzemských bank, dokonale zapadá do naší dlouhodobé koncepce,“ uvedl k důvodům partnerství Michal Knapp, člen představenstva OVB Allfinanz. „U firmy naší velikosti je logické, že se nestará jen o kvalitu práce vlastních spolupracovníků, ale dbá i na vstřícnost institucí, jejichž produkty poradci doporučují. Věřím, že podpora projektu OVB Vstřícná banka pomůže ke zlepšování vztahů mezi bankami a jejich zákazníky. Díky tomu budou i naši klienti spokojenější,“ dodal Michal Knapp.

„OVB Allfinanz se dlouhodobě snaží napomáhat ke zlepšení kvality prostředí, v němž podnikáme. A lepší bankovní služby, to je to, co my, ale hlavně naši klienti, potřebujeme,“ uzavírá člen představenstva OVB Allfinanz Michal Knapp.

Rating bank nemá za cíl vytvářet žebříčky úspěšnosti bank, ale kontinuálně sledovat vývoj nabídky služeb a produktů, image, úroky, poplatky a další kritéria zúčastněných bank ve čtvrtletních periodách. Základními znaky a zásadami nového ratingu bank jsou: odbornost, komplexnost, transparentnost.

Odbornost hodnocení zajišťuje skupina odborných porotců, kteří se zabývají bankovní, finanční a ekonomickou tématikou. Komplexnost hodnocení zajišťuje kombinace hodnocení odborné poroty s hodnocením nezávislého bankovního serveru bankovnipoplatky.com a hodnocením veřejnosti. Všechna hodnocení budou jednotlivými aktéry řádně odůvodněna a bude tak zřejmé na základě jakých kritérií hodnotitel rozhodl. Tím se projekt ratingu bank liší od všech jiných projektů, které se zabývají z většiny vytvářením žebříčků bank za roční období a kde jedinými hodnotiteli jsou výhradně porotci, nebo v jiných případech výhradně veřejnost.

Parametry projektu OVB Vstřícná banka
Banky, které bude možné hodnotit: Citibank, Česká spořitelna, ČSOB, GE Money Bank, Komerční banka, mBank, LBBW Bank, Oberbank, Poštovní spořitelna, Raiffeisenbank, UniCredit Bank, Volksbank CZ.

Základní popis hodnocení: Základní tři parametry hodnocení – bankovní poplatky / produkty a služby banky / image banky. Každou kategorii hodnotí odlišná skupina hodnotitelů dle logiky a smyslu hodnocení. Bankovní poplatky – organizátor (bankovnipoplatky.com), produkty a služby banky – odborná porota, image banky – zaregistrovaní návštěvníci (veřejnost).

Aby výsledek co nejvíce odpovídal potřebám bankovních klientů, každá skupina hodnotitelů má jinou váhu. Odborná porota má nejvyšší váhu její průměrné hodnocení se vynásobí koeficientem 1,75 (58% podíl na hodnocení). Web bankovnipoplatky.com má koeficient 0,75 (25%) a zaregistrovaní návštěvníci 0,5 (17%).

Složení odborné poroty:

JUDr. Otakar Schlossberger, Mgr. Pavla Hřebíčková, Dalibor Z. Chvátal, Karel Kopeček, Doc. Ing. František Pavelka, CSc, Ing. Eva Poláchová, Bedřich Danda a Mgr. Miroslav Zeman.

Škála hodnocení:

1 = k.o. (není co zhoršit); 2 = proboha (tragická); 3 = bohužel (špatná); 4 = sakra (podprůměrná); 5 = ach jo (průměrná); 6 = ale jo (přijatelná); 7 = yeah (dobrá); 8 = ok (výborná); 9 = hmm (výjimečná); 10 = wow (není co zlepšit).

O společnosti OVB Allfinanz, a.s.
OVB Allfinanz, a.s.: Finančně poradenská společnost OVB Allfinanz na českém trhu působí od roku 1993 a je dceřinou společností německé OVB Holding AG. V současné době má v ČR téměř 900 tisíc klientů a spravuje téměř 2 milióny smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců – pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy. OVB Allfinanz je generálním partnerem projektu OVB Vstřícná banka.
OVB Allfinanz – generální partner projek Adresa : http://ovballfinanz.info
Kategorie: Pení­ze, finance
Klíčová slova: OVB, Allfinanz, banky
Uloženo: 01.04.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde