psyndex.cz - více informací na webu!!!

Blog či osobní deník vietnamisty o Vietnamu, cestování, UV artu a dalších mých zájmech jako například jsou mayský kalendář a povyk okolo roku 2012, alternativní medicína a přírodní drogy..
příklad:
...V oblastech na jih od Hanoje byl však závitek zcela jiný. Ještě před 50 lety zákazníci pili pivo na tržnici Bến Thành a kupovali Chả Giờ. Chả Giờ byly rýžové papíry podobné závitku, stočené do ruličky a osmažené na pánvi. Závitky byly bez náplně, velikostně pouze o trochu větší než cigareta. Kousek Chả Giờ se namáčel do pálivé paprikové omáčky a zapíjel se douškem piva. Zásluhu na jeho výtečné chuti mělo horké křupavé těstíčko.

Nevíme, ve kterém období přišlo Chả Giờ do Hanoje. Pouze víme, že Chả Giờ které přišlo ze Saigonu do Hanoje bylo úplně jiné než původní. Vše co přišlo do Hanoje bylo s otevřenou náručí akceptováno a změněno na něco hanojského - něco velmi hanojského.

Po příchodu Chả Giờ do Hanoje, už nebylo fádní. Z Chả Giờ se stalo něco exkluzivního, výsada bohatých. Rýžový papír se namáčel do vody a plnil se houbami, vepřovým masem, nasekaným hovězím masem, masem kuřecím a masem mořského kraba. Přidávalo se trochu skleněných nudlí a kousek sójy. Rýžový papír se zabalil do rolády s náplní. Závitek měl velmi chutnou náplň. Ale to hlavní, co stále dělá závitek závitkem je, že je křupavý. Nikdo ho nikdy nejí studený.
psyndex.cz - více informací na webu!!! Adresa : http://psyndex.cz
Kategorie: Osobní­ stránky
Klíčová slova: vietnamská kuchyně, jídlo, saigon, závitky
Uloženo: 28.02.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Chcete domácí­ mazlí­čky? Lí­bí­ se Vám želva nádherná, Osmák degu nebo čeští­ hadi? Nejprve si o nich něco přečtěte.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde