Kočárky - poradí jaký kočárek vybrat.

Tyto stránky vám pomohou vybrat a poradit jaký je správný kočárek pro vaše miminko.
Ještě než se dítě narodí, tudíž během těhotenství, je důležité mít kočárek již koupený. Dítě potřebuje kočárek od narození asi do dvou a půl let, je to individuální. S jedním typem kočárku na celé období si rozhodně nevystačíte, jaký tedy pořídit?

Kočárek v dnešní době není vůbec levná záležitost. Je třeba promyslet, kolik peněz chcete investovat celkem a vzít v úvahu další skutečnosti. Jiné nároky může mít rodina, která chce kombinovat kočárek s nosítky (šátek, klokánka, krosnička), plánujete-li další dítě, vyplatí se koupit dražší a kvalitní kočárek.
Záruční doba kočárků bývá většinou 24 měsíců.

Druhy kočárků


• kočárky kombinované
• kočárky sportovní
• golfové kočárky
• kočárky hluboké
• kočárky pro dvojčata
• trojkolky

Váha a velikost


Při koupi vašeho kočárku je důležité, aby jste mysleli na to, jak je kočárek těžký a zda budete kočárek často poponášet. Poponášením se myslí např. MHD, do schodů atd.. Když k některým kočárkům připočtete navíc váhu dítěte, zjistíte, že by mohly být doslova nad vaše síly. Je důležité také zvolit správnou výšku kočárku a zejména držadla vybírejte i s ohledem na tatínka, aby se na procházkách nemusel hrbit.

Velikost kočárku souvisí zejména s velikostí dítěte, což je těžké odhadnout, částečně však můžete vycházet z rodinných dispozic. Pokud čekáte miminko v létě, bude dobré, aby se do hlubokého kočárku vešlo ještě v zimě, a to i s fusakem. Proto je důležité zvolit ten správný typ kočárku a tyto stránky se Vám budou snažit pomoci.

Kola a podvozek


Je důležité se zamyslet nad tím, kam s kočárkem budeme jezdit. Zda s kočárkem budete jezdit jen po městě, po rovinkách, a nebo je určen pro jízdu na vesnici, po nerovných terénech. Malá tvrdá kolečka, většinou dvojitá a otočná, se hodí spíše pro jízdu po městě. Kočárek s nafukovacími koly využijete, pokud chodíte často do přírody.

Trojkolky s jedním otočným kolem vpředu nebo vzadu jsou určené pro skutečně náročný terén. Podvozek by měl být stabilní, a to především u vyšších kočárků, pozor však na rozpětí kol – musí být takové, abyste prošli dveřmi a dostali jste se do výtahu, což bývá problém u panelákových bytů, kde jsou výtahy velice úzké. Hluboký kočárek by se navíc měl dobře houpat, protože kojenci jsou zvyklí na pohyb v těle matky a houpání je pro ně přirozené. Malým dětem se tak lépe spinká.

Výbava kočárků a doplňky


Ceny kočárku jsou různé, někdy se však zvyšují také díky bohatší výbavě. Pokud je v ceně sportovního kočárku hluboké přenosné lůžko (trojkombinace), případně autosedačka, může vás i při vysoké ceně stát méně, než kdybyste kupovali každou část zvlášť. Zjistěte proto, které části jsou součástí základní výbavy a které je nutné dokoupit. V ceně kočárku často bývá pláštěnka, síťka proti hmyzu, někdy také taška na rukojeť. Některé kočárky mají další drobné přednosti, jako například brzdu na rukojeti, otočná přední kola apod., tyto vymoženosti však cenu kočárku většinou neúměrně zvyšují. Doplňků může být několik.

Kočárky - poradí jaký kočárek vybrat. Adresa : http://kocarky.aspone.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Kočárky, kočárek, kočárky
Uloženo: 28.05.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 2
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde