Fountain CS, s.r.o. - nápojové automaty

Do firem a kanceláří dodáváme nápojové automaty na teplé nápoje a automaty Espresso, presovače. Zajišťujeme servis a dodávky ingrediencí na přípravu teplých a studených nápojů, kávy, čaje, čokolády, smetana, polévky. Mincovní automaty.

Lyofilizovaná káva Kávový extrakt se nalije do velkých plochých nádob (3 × 5 m) vysokých asi 5 cm. V nich se nechá zmrazit při teplotě - 40 °C. Poté se rozdrtí na jemné destičky, které se pak vhazují do lyofilizační vakuové komory, kde dochází při teplotách od - 40 °C. do 0 °C k tzv. sublimaci, tj. k odpařování vody, aniž by tato prošla kapalným skupenstvím. Takto se získá káva, charakteristická vzhledem granulí (malé pevné částečky) a vynikajícími chuťovými a aromatickými vlastnostmi. Při tomto způsobu výroby, který je méně častý, náročnější a dražší, se v kávě uchová plné aroma a chuť. Výsledkem je 100% káva. Drtivá většina káv FOUNTAIN je vyráběna právě tímto způsobem.
Pulverizace Častější způsob výroby rozpustné kávy - tzv. pulverizace (rozprašování v horkém vzduchu). Při tomto způsobu je základní surovinou silný kávový extrakt, který se vyrobí v obřích tancích. Vlastní rozprašování se provádí v tzv. rozprašovací věži. Do horní části věže je přiváděn kávový koncentrát, který je rozprašován směrem dolů v drobných kapičkách. Naopak ze spodní části věže je směrem vzhůru, proti těmto kapkám kávy, vháněn horký vzduch. Tím dojde k odpaření vody (usušení kávy). Pára je odváděna ven z rozprašovací věže. Ve spodní části věže se pak hromadí instantní káva již v takové konzistenci, kterou známe. Nevýhodou tohoto způsobu výroby rozpustné kávy oproti způsobu výroby lyofilizací je větší ztráta aroma.
Kávový extrakt Při výrobě rozpustné kávy se nejprve vyrobí silná káva. To se provádí v obřích tancích. Tento proces si lze představit, jako kdybychom si dělali kávu v obrovském překapávači. Do vrchní části se nasype mletá káva dané zrnitosti. Pak se do ní pustí horká voda. Ve spodní části se zachytává kávový koncentrát. Dále pak lze postupovat dvojím způsobem. Tzv. pulverizací (rozprašováním za tepla) nebo tzv. lyofilizací (zmrazením a sublimací).
Sublimace Odpařování vody ve vakuové komoře při teplotě od - 40 °C do 0 °C, aniž by voda prošla skupenstvím kapalným.
Fountain CS, s.r.o. - nápojové automaty Adresa : http://www.fountain.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: nápojové automaty, automat, teplé nápoje, Espresso, káva, čaj, čaje, kávovary, m
Uloženo: 25.12.2008
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde