Ivatom s.r.o. - Bazénová chemie

Internetový prodej kompletní bazénové chemie pro údržbu vody v bazénu chlorovými a kyslíkovými přípravky. Chlorové tablety, čističe filtrů, odstraňovače řas, vločkovače, stabilizátor tvrdosti, bazénové testery tvrdosti a kyselosti vody - PH.

Než napustíme vodu do bazénu,

musíme se rozhodnout, jestli budeme vodu v průběhu sezóny dezinfikovat pomocí chlorových, nebo bezchlorových přípravků. Výhodou bezchlorových, tj. kyslíkových přípravků je, že voda jimi ošetřovaná není nepříjemně cítit po chloru, nedráždí oči ani sliznice. Jejich nevýhodou je vyšší pořizovací cena a náročnost na přesné a pravidelné dávkování. Přechod z jednoho způsobu dezinfekce na druhý v průběhu sezóny je možný, avšak je nutné přestat dávkovat stávající přípravky na dobu 3 – 5 dnů. V této době je třeba udržovat hodnotu pH na hodnotě 6,8 – 7,6 a preventivně přidat dvojnásobné množství přípravku proti řasám.
Po napuštění vody

do bazénu je nutné nejprve změřit hodnotu pH a tvrdosti vody. Pro stanovení hodnoty pH je vhodné použít BAZÉNOVÝ MINITESTER, tvrdost vody je nejvhodnější nechat stanovit v některé z laboratoří, popř. ji zjistit u dodavatele pitné vody. Na hodnotě pH bazénové vody je závislá účinnost většiny dezinfekčních přípravků. Je-li pH příliš nízké, dochází ke korozi kovových částí bazénu, blednou barvy plastů a fólií. Je-li naopak pH příliš vysoké, dochází vlivem vylučování vápníku ke kalení vody (může dojít k zanesení filtrace), snižuje se účinnost dezinfekce a může docházet k dráždění očí a pokožky. Ideální hodnota pH v bazénu je 6,8 – 7,6. Pokud hodnota pH je vyšší než 7,6, použijeme přípravek pH MINUS, druhý den znovu změříme hodnotu pH a celý postup opakujeme, dokud nebude pH v doporučovaném rozmezí. Je-li pH nižší než 6,8, použijeme přípravek pH PLUS a postupujeme jako u přípravku pH MINUS. V případě vysoké tvrdosti vody je vhodné použít STABILIZÁTOR TVRDOSTI, který vyváže nežádoucí minerály, jež by mohly způsobit různá zabarvení vody a zákaly.
Ivatom s.r.o. - Bazénová chemie Adresa : http://www.ivatom.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: bazénová chemie, bazén, do bazénu, čistá voda, údržba vody, Chlor RAPID
Uloženo: 26.05.2008
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 3
Hodnocení webu: 2.6

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde