Jak vybrat sprchový kout

Vsaďte na dostatečnou velikost

Jedním z hlavních parametrů při výběru sprchového koutu je jeho velikost a tvar. Problém je, že v koupelně se obvykle počítá doslova každý centimetr, její prostor je totiž přesně vymezen. Přesto pod jednu hranici jít nelze. Minimální rozměry sprchového koutu jsou 75 x 75 cm. Pod tento rozměr jít nelze. Platí ale, že každý centimetr k dobru je u sprchového koutu znát. Lepší variantu nabízejí obdélníkové kouty, poskytují více prostoru. Vyskytují se i čtvrtkruhové kouty, které jsou nejúspornější, ale bohužel při sprchování nabízejí i nejmenší komfort.

Zalamovací posuvné dveře nabízejí velký průchod


Další možností, jak trochu prostoru ušetřit, je zvolit správné otevírání. Většinou jsou nejpraktičtější posuvné dveře. Ovšem jejich nevýhodou je, že omezují vstup, protože segmenty musíte zasunout do sebe. Efektivnější jsou v tomto směru zalamovací posuvné dveře, které poskytnou díky zalomení větší vchodovou šířku. Otočné sprchové dveře jsou vhodné jedině pro velké koupelny, protože zabírají hodně místa – otevírají se do prostoru.

Rámové konstrukce odolávají nejlépe


Podstatná je samozřejmě i konstrukce sprchového koutu. Můžete volit bezrámovou, což je otázkou moderního designu, dále rámovou nebo rámovou. Rámové bývají nejodolnější, protože jsou skla zasazena do rámů, která působí jako ochrana proti nepříliš šetrnému zacházení. Obvykle bývají rámy buď plastové, nebo hliníkové.
Jak vybrat sprchový kout Adresa : http://www.jpkoupelna.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: sprchový kout, sprchovy kout, sprcha, koupelna, sprchová baterie
Uloženo: 09.09.2017
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde