Prodej barefoot obuvi

Prodej barefoot obuvi - značky Vivobarefoot. Boty Vivobarefoot jsou navrženy tak,
aby posílily Vaše svaly chodidel i lýtka a zlepšily držení těla. Díky tomu se budete při chůzi cítit mnohem pohodlněji.
Barefoot boty si získaly velkou popularitu po celém světě díky své ultra tenké podrážce, která je odolná proti oděru a chrání proti propíchnutí. Barefoot boty věrně napodobují chůzi naboso, jež je velice zdravá a prospěšná nejen pro nohu, ale také pro správné držení těla.
Narozdíl od klasických bot se silnou a neforemnou podrážkou, se noha v barefoot botách přizpůsobí terénu, ve kterém se člověk pohybuje, což vede k procvičení všech svalů nohy a k jejich posílení.
Jaké jsou boty Vivobarefoot? Děláme boty, které nechají chodidla dělat svou práci. Boty Vivobarefoot jsou placaté a široké a tak umožnují chodidlům roztáhnout se a odrazit, čímž během pohybu přírozeně tlumí nárazy.

S 200 000 nervovými zakončeními, 33 hlavními svaly, 28 kostmi, 19 vazy je lidské chodidlo biomechanickým mistrovským dílem. Úspěch více než 4 miliard let toho nejextrémnějšího evolučního testování zaručuje, že Vaše chodidla mají vše, co k dokonalému pohybu potřebují. Jsme VIVOBAREFOOT. Děláme boty, které nechají chodidla dělat svou práci.

Proč obuv značky Vivobarefoot?

Naše boty jsou placaté a široké, umožní Vašim chodidlům se roztáhnout a odrazit, což během pohybu přirozeně tlumí nárazy. Naše boty jsou velmi flexibilní, chodidlu umožňují se snadno ohnout a palci být v okamžitém kontaktu se zemí. To zajišťuje nezávislý pohyb přední a zadní části chodidla a přirozené řízení pohybu.

A třešinka na dortu? Naše patentovaná technologie. Chytrá a jednoduchá ultra-tenká podrážka s ochranou proti propíchnutí, jež umožňuje smyslový zážitek jako žádná jiná obuv a zároveň poskytuje náležitou ochranu. Mezi Vámi a zemí je jen tenký, pevně utkaný materiál, který Vám ale na smyslové zpětné vazbě neubírá.
Předností bot vivobarefoot také je, že mají rozdílné druhy tenkých podrážek určených do města,
k běhání na silnici, v terénu, boty do přírody, fitness i do hor. Velké oblibě se těší vivobarefoot achillesa, vivobarefoot neo trail.
Zkušenosti s barefoot botami
O svých zkušenostech s barefoot botami se s vámi podělí Renata Větrovská, fyzioterapeutka a aktivní běžkyně. Jak sama říká:"Vivobarefoot boty jsou jedinou možnou cestou k odvrácení epidemie deformit a bolestí nohou celé populace."

Noha je geniální systém kloubů, kostí a svalů, který má zásadní úkoly: stabilitu, pohyblivost, odvíjení a tlumení nárazů nohy. Proč tedy od prvních krůčků dítěte, a někdy i dřive :-), jsou nuceny dokonalé dětské nožky všechny tyto funkce díky nesprávným botám potlačit?

Noha potřebuje prostor

Ano, noha potřebuje prostor, a jestliže ho nemá (a to ve většině úzkých bot nemá) přestavuje se do tvarů boty a vznikají zásadní deformity nohy spojené s bolestí a změnami nejen v oblasti nohy, ale také v oblasti velkých nosných kloubů a celého osového orgánu. Další důležitou věcí je, že noha musí být schopna se odvíjet a při chůzi neustále pracovat – k tomu pomáhá geniální systém spirálovitě stočené nohy a podélné i příčné klenby. Jestliže noha v tvrdých botách ztratí schopnost se odvíjet, bortí se celý systém (obě klenby), na kterém je založena jedinečnost celé nohy a její funkce při pohybu.
Vnímání sebe sama

Další fyziologickou vlastností nohy je její schopnost propriocepce, tedy vnímání sebe sama – obyčejná bota tlumí tuto opět dokonalou schopnost nohy. Naše nohy přestávají umět vnímat, “jsou mrtvé” a není se čemu divit, že nedokážou zareagovat na nepříjemnou polohu a správně stabilizovat, jsou náchylné k rychlému vzniku zranění. S barefootama jsou nohy nuceny pracovat, vnímat a tak i chránit sebe sama.

Pasivita nefunguje


Přes všechny tyto výhody barefoot bot si myslím, že znetvořená noha dnešního civilizací zničeného člověka se nedokáže sama od sebe s obutím barefoot ihned jen tak oživit. Proto shledávám velmi přínosné pořádání alespoň krátkých školení ohledně aktivace nohy a postupné navykání si na tento “samolék.” Lidé musí pochopit, že pasivně nic nefunguje. A stejně jako je to například s hubnutím, nic zázračného a pasivního neexistuje. Jedinou cestou je vlastní aktivita, někdy i velká dřina, která se ale určitě v případě barefoot několikanásobně vrátí.

Závěr


1) Po týdenním nošení barefoot holin jsem z důvodu fakt velké zimy a sněhu vyměnila holinky za sněhule opravdu dobré značky. A moje pocity: “ježišmarja, oni mi snad zasádrovali nohy”… Nešlo vůbec chodit… :-)

2) Můj poslední odpružený běh – silvestrovský půlmaraton – ze kterého jsem odcházela s bolestí kolene a paty… Pak pouhé nazutí dotyčných bot mi iniciovalo bolest… Teď po měsíci běhání a chození v barefootech mě nic nebolí… Stojí mě to sice při běhu trošku práce, hlavně pro mozek, ale je to super!

3) Jsem šťastná, že má Matýsek nejdražší bačkůrky ve školce: já jsem celý den v práci v klidu, protože vím, že si neničí svoje civilizací stíhané dětské nožičky. Poznáte našeho Matýska na obrázku?:-)
Prodej barefoot obuvi Adresa : http://vivoboty.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: vivobarefoot, barefoot, obuv, boty
Uloženo: 01.09.2016
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde