Converse - nejen tenisky, ale kult!

Conversky - tolik se toho o nich již namluvilo...
V předválečném období se z nich stala nepostradatelná výbava všech hráčů tehdy nového sportu - basketbalu, v padesátých letech byly "poznávacím znakem" mladistvých rebelů, v šedesátých letech je za své vzali hippies, následující desetiletí bez nich pro změnu nedali ránu punkeři. Converse v sobě mají magickou rock´n´rollovou historii a téměř každá cool subkultura si je přivlastnila!
Prostě Converse boty to je kult: nejsou totiž jen obyčejnými keckami, ale stejně tak jako džíny Levi´s 501, zapalovač Zippo nebo černé brýle Ray-Ban, jsou více než jen oděv či doplněk.
Samotná firma Converse vznikla již v roce 1908! O devět let později spatřily světlo světa první Converse All-Star. Původně vznikly jako basketbalová obuv a v 60. letech měla firma Converse neuvěřitelný téměř devadesáti-procentní podíl na trhu s basketbalovou obuví. Jenže již v padesátých letech se z All Stars stal doslova kult! Ladily s nejrůznějšími styly oblékání, reprezentovaly nezávislost a odpor ke konvencím! Navíc své majitele stejně jako předtím sportovce lákaly k úpravám - na jednobarevné plátno se psaly slogany, kreslily obrázky. Converse poskytovaly prostor pro vyjádření individuality. Plátěnky si zamilovali fanoušci rockabilly, za své vzali hippies, následující desetiletí i punkeři. Converse nosili The Beatles i The Ramones, Elvis stejně jako James Dean. Jejich popkulturní status odrážel i film - trénoval v nich Sylvester Stallone jako Rocky, stejně tak i John Travolta a spol na hřištích Rydellu v kultovní Pomádě, barevně se podle nich odlišovaly gangy ve West Side Story. Dnes bez nich nedají ránu např. Green Day, Bono, Madonna, Justin Bieber, modelka Kate Moss či Kobe Bryant!
V České republice můžete Converse boty zakoupit se zárukou originality ideálně v autorizovaném Converse obchodě www.u-star.cz. Najdete zde nejen klasické plátěné modely tenisek Converse ve všech možných barevných odstínech, ale populární Chuck Taylor All Star jsou zde k mání i v kožených a semišových variantách, stejně jako v zimních provedeních s kožíškem uvnitř.
Tento eshop patří ke kamennému shopu U*Star Converse v Hradci Králové, jenž se soustředí na oblečení, tašky a především boty pro mladé. I když nejen pro ně, protože stěžejní značka tohoto shopu – Converse – je oblíbená napříč několika generacemi..
V tomto internetovém Converse shopu stejně jako v obchodě v HK (najdete ho v Mýtské ulici, která je jedinou příjezdovou cestou na Malé a Staré náměstí v HK) si z přijdou na své všichni, kdož mají rádi osobitý styl. Na výběr mají ze značek jako Vans či Drunknmunky. Největší zastoupení zde má ale právě kultovní americká značka CONVERSE.
Plátěné tenisky Chuck Taylor All Star od Converse jsou populární již desítky let a v poslední době jejich obliba závratně stoupá především u mladé generace. Neméně oblíbená je i pestrá řada Converse Star Player - obuvi v pohodlném mětském stylu, stejně tak i originální oblečení a doplňky, nemluvě o populárních Converse taškách a kabelkách.

Converse - nejen tenisky, ale kult! Adresa : http://www.u-star.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Converse, All Star, Chuck Taylor, Converse boty, Converse tašky, Vans Authentic
Uloženo: 18.02.2015
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde