Stavba krbu je moderní

Většinou si pod tímto pojmem lze představit zařízení, které má více funkcí. Především slouží k vytápění a je tedy hlavním zdrojem tepla. Dříve se krby využívaly spíše pro vytápění, dnes si je mnozí uživatelé pořizují jako dekoraci, při které je topení pouze příležitostné. Krb nebo krbová kamna jsou trendem dnešní doby. Rostoucí zájem často nastává, když se rychle blíží chladné měsíce.

Krby mohou být situovány jak v interiéru, tak i venku. Pro vhodné umístění v domě či bytě zvolte větší místnost a pokud možno krb situujte do středu, aby vytápěl co největší prostor. Klasický krb je vyráběn z různých ohnivzdorných materiálů, jako jsou cihly nebo různé druhy kamenů, které jsou pro stavbu krbu určeny. Velikost krbu je individuální. Odvíjí se od funkce, kterou má splňovat. Uprostřed krbu se nachází ohniště, do kterého se přikládá hořlavý materiál. Nejčastěji se jedná o dřevěné brikety a dřevo. Lze použít i samotné uhlí. To se však příliš nedoporučuje, protože pak máte mnoho práce s čištěním komínu a celkově se v domě více práší. Pod krbem je popeliště, do kterého opadavá shořelý materiál. Pro odchod plynových spalin slouží komín.

Unikátní formou krbu nebo krbových kamen je biokrb. Tento krb nevyžaduje přívod komínu a jeho instalace není nijak složitá. Ke spalování slouží speciální palivo určené pro tento typ krbu, které je šetrné k přírodě.

Oproti krbu vyžadují více práce krbové vložky. Instalace je poněkud náročnější, protože je musíte obložit kachličkami nebo jinak obestavět. Jestliže nejste příliš šikovní či dostatečně vzdělaní, do stavby krbových kamen nebo samotného krbu se nepouštějte sami a raději se obraťte na specialistu. Důležitý je nejen vzhled krbu, ale především jeho vytápěcí či vyhřívací funkce. Odborník vám zodpoví odpovědi na všechny vaše otázky ohledně spotřeby paliva, výkonu nebo typu topidla. Moderní doba poskytuje dostatečný výběr, co se týče výkonu, typu a vzhledu. Pro vaši celkovou představu o ceně či vzhledu vám zcela dopomůže internet.
Stavba krbu je moderní Adresa : http://www.krby-stavba.cz/krby
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: krby,krb,nerezové komíny,komín,komíny,krbová obestavba,stavba krbu,krbová vložka
Uloženo: 25.08.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde