Nerezové komíny - jak se zbavit spalin

Jestliže jste před samotnou stavbou domu a zvažujete, zda budete mít krb nebo kamna, raději komín do návrhů zahrňte, i když jej později nevyužijete. Vnitřní komín se dá samozřejmě dostavět, ale je to náročný a složitý zásah do původní stavby. Existují však možnosti, jak komín dostavět i bez větších zásahů. Vhodným řešením je venkovní přístavba komínu. Není tak náročná a zvládnete ji téměř sami. Jediný problém nastane tehdy, pokud budete nuceni komín umístit pouze na venkovní zeď, ke které nebudou z druhé strany vhodné prostory pro výstavbu krbu. U případné přístavby komínu se raději obraťte na odborníky, kteří vám rádi pomohou a poradí, kam komín či krb vhodně umístit. Další rady, které budete potřebovat, se týkají přesné výšky celého komínu, včetně výšky a šířky vyústění.

Průchod komínu odvádí spalované plyny ven. Průměr by měl mít alespoň 15 x 15 cm. Ne příliš vhodným průchodem je čtvercový či obdélníkový tvar, protože kouř by nestoupal vzhůru, ale mohl by vniknout zpět do místnosti a také dochází k tepelné ztrátě. Účinná výška komínu se pohybuje většinou od pěti metrů nahoru, jinak palivo nemusí dobře hořet. V neposlední řadě by měl převyšovat střechu přibližně o 60-70 cm. U komínu lze přesně vypočítat, jaké množství spalin dokáže odvést. Tím zjistíme i možnou velikost krbu, krbových kamen nebo krbové vložky. Předem je důležité vědět, jak velká obytná plocha bude vytápěna.

Na trhu se pár let vyskytují i nerezové komíny, které tvoří ocelové trubky. Jsou vhodné pro všechny druhy staveb, ať už se jedná o chatu nebo novostavbu. Dalo by se říci, že tyto komíny jsou univerzální, protože je lze použít pro většinu krbů a všechny druhy paliv. Další velkou výhodou těchto komínů je jejich velmi snadná instalace, kterou zvládne každý. Jsou variabilní a dají se kdykoli rozmontovat kvůli případným opravám nebo změnám. Proč zrovna nerez? Protože nerezová ocel není náchylná na korozi, případnou vlhkost a další předností je její dlouhá životnost. Pozor však na vzdálenost nerezového komínu od hořlavého materiálu.

U starších domů nepodceňujte stav vašeho komínu. Alespoň jednou do roka si nechte stav komínu zkontrolovat od odborníků, kteří vám vydají potvrzení o jeho revizi. I když už je zastaralý nebo má nějaké vady, existují cesty, jak jej zrenovovat, opravit či vylepšit tak, aby řádně plnil svůj účel.
Nerezové komíny - jak se zbavit spalin Adresa : http://www.kominy-nerez.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: nerezové komíny,deflektor,komíny nerez,komín,nerezový komín,komín nerez,komínová
Uloženo: 25.08.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde