Odstranění dusičnanů i reverzní osmózou

Čím dál častější jsou problémy s dusičnany nacházející se ve studniční vodě. Dusičnany jsou látky, které se mění na toxické dusitany a škodí nejen dospělým, ale zejména dětem.

Nebezpečí vyplývá z možnosti bakteriální redukce v zažívacím traktu člověka na toxické dusitany. U kojenců to probíhá tak, že dochází k reakci dusitanů s krevnímn barvivem hemoglobinem na methemoglobin, který není schopen přenášet kyslík. Z tohoto důvodu jsou dusičnany rozdělené na nejvyšší mezní hodnotu pro dospělé 50 mg/l a pro kojence do 15 mg/l.

Dusičnany lze nejčastěji odstranit iontovou výměnou dusičnanů za chlorid. Děje se tak přes filtry na centrální přívod vody a nebo i jednotlivým odběrným místům. Ale jelikož jsou obsahy chloridů také sledované, nelze filtry odstraňovat vysoké množství. Na vyšší obsahy dusičnanů je nevhodnější použít reverzní osmózu.Převařením dusičnany bohužel neodstraníme.

Vhodnou filtraci právě na tu vaši vodu vám poradí specializovaná firma MilvitWater, s.r.o.. Filtry na odstranění dusičnanů a reverzní osmózy naleznete na e-shopu UPRAVYVODY.cz
Odstranění dusičnanů i reverzní osmózou Adresa : http://www.upravyvody.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: revezní osmóza, úpravy vody, odstranění dusičnanů, filtry
Uloženo: 29.07.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde