Pozorujte přírodu pomocí monokuláru

Pokud bychom vám tento výrobek měli představit blíže, jedná se o jakýsi dalekohled, ale určený pouze pro jednooko. Díky tomu je snadněji přenosný a skladná. Monokulár využívají hlavně turisté, různí pozorovatelé a také sportovci. Je hojně využíván například v golfu, k pozorování letících míčků, abychom mohli přesně určit, kam dopadl.

Na trhu je monokulárů celá řada a odlišují se jak svými rozměry, tak i vlastnostmi. Pokud chcete vybírat ze skutečně široké nabídky, doporučujeme eshop Idalekohledy.cz. Tento internetový obchod se na tyto a jiné výrobky přímo specializuje, díky čemuž vám může nabídnout nejenom kvalitu, ale i různé cenové rozpětí, v závislosti jak kvalitní monokulár potřebujete.

Pokud tedy budeme chtít monokuláry kupovat, měli bychom se zaměřit na několik klíčových vlastností. Ty jsou podobné jako u dalekohledů. Tím nejdůležitějším je samozřejmě přiblížení, nebo chcete li zvětšení. To je udáváno číslovkou, například 10x. Toto číslo znamená, že pokud budeme pozorovat objekt vzdálený 1000 metrů, monokulár ho přiblíží tak, jako bychom ho pozorovali pouhým okem ze vzdálenosti 100 metrů. Při výběru bychom tedy měli brát ohled na to, co nejčastěji chceme pozorovat a z jakých vzdáleností. S tím souvisí i zpracování. To může být vhodné i do nejnáročnějších podmínek a takový monokulár je nejenom vysoce odolný, ale také i vodotěsný. I tyto má eshop Idalekohledy.cz ve své nabídce.

Monokuláry však mohou být i skutečně profesionální. Využívají je především střelci nebo myslivci. Takový monokulár nabídne přiblížení až 45x a je často dodáván s podstavcem, jelikož kvůli své velké hmotnosti by bylo nemožné udržet ho delší dobu v ruce. Samozřejmě takové jsou zase nevhodné pro pěší turistiku, kde by se mělo hledět právě na lehkost a skladnost.

Pozorujte přírodu pomocí monokuláru Adresa : http://www.idalekohledy.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: monokulár, monokuláry, iDalekohledy.cz
Uloženo: 22.05.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde