Pracovní obuv

Ochranná pracovní obuv je důležitý doplněk člověka při vykonávání jakékoliv pracovní činnosti. Nemusí se vždy jednat o dělníka, který se denně pohybuje po stavebním terénu, ale i ženy pracující v nákupních centrech potřebují kvalitní obutí, například sandále. Každý zkrátka potřebuje kvalitní a správnou pracovní obuv, která bude odpovídat jeho pracovní činnosti a možným rizikům vzniku úrazů. Nesmíme zapomínat také na to, že člověk v botách tráví většinu dne a boty by měly být pohodlné. Z těchto důvodů by měla být jejímu výběru věnována zvýšená pozornost.
Předtím, než se rozhodnete koupit si pracovní obuv, měli byste vědět podle jakých kritérií boty vybírat. Pracovní obuv lze koupit od pár set korun. Mějte ale na paměti, že takové boty jednak dlouho nevydrží a také nemůžete počítat s žádným extra komfortem. Pokud v obuvi trávíte většinu své pracovní doby, určitě se vám vyplatí investovat do kvalitnějšího obutí. Nejenom, že se budete cítit pohodlně, ale boty vám i déle vydrží. Je také prokázáno, že pracovní obuv má vliv na pracovní výkon člověka.
Ochranné prvky na obuvi vybírejte podle vašeho pracovního prostředí. Na trhu je nepřeberné množství obuvi s rozdílnými bezpečnostními prvky. Obuv může mít například špičku odolnou proti propíchnutí nebo protiskluzovou podrážku. Existuje i obuv pro použití v extrémních podmínkách. Ta je například odolná vůči chemikáliím, extrémnímu horku, nebo naopak chladu. O ochranných prvcích obuvi informují speciální značky, například S1P. Toto označení by mělo být uvedeno v popisu obuvi.
Pokud se zabýváte otázkou, zda má váš zaměstnavatel povinnost pořídit vám pracovní obuv na náklady firmy, pak otázka zní ano i ne. Zákon ukládá zaměstnavateli povinnost vybavit zaměstnance obuví tehdy, pokud má pracovat v prostředí, ve kterém by jeho běžně nošená obuv podléhala mimořádnému opotřebení, znečištění, nebo kde by měla plnit ochrannou funkci. Tehdy má zaměstnanec nárok na pracovní obuv od zaměstnavatele.
Pracovní obuv Adresa : http://eshop.firemnipotisk.cz/75-pracovni-obuv
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: pracovní obuv, pracovní boty, pracovní oděvy
Uloženo: 10.05.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde