Jak vybírat kontaktní čočky?

Kontaktní čočky představují žádanou alternativu k dioptrickým brýlím. Můžete je používat nejen na běžné nošení, ale také na veškeré sportovní aktivity, při kterých mohou dioptrické brýle překážet. Kontaktní čočky se hodí na nošení do školy, do práce, do prašného prostředí i do klimatizovaných prostor. Díky revolučním materiálům, ze kterých se dnes čočky vyrábějí, se dají využít i při práci na počítači.

Parametry kontaktních čoček


Všechny kontaktní čočky charakterizují tři základní parametry. Prvním z nich jsou dioptrie, které nemusí být v souladu s dioptriemi ve vašich brýlích. Dalšími parametry jsou průměr a zakřivení. Průměr udává velikost kontaktní čočky, zakřivení ovlivňuje její tvar. Ideální je vždy kupovat kontaktní čočky, které již máte vyzkoušené u optometristy. Stačí totiž mírná změna v tvaru nebo v materiálu a již vám čočka nemusí perfektně sedět.

Kontaktní čočky dle doby použitelnosti


Dnes nejčastěji pořídíte jednodenní, čtrnáctidenní a měsíční kontaktní čočky. Ty jednodenní jsou vhodné zejména na příležitostné nošení. Jejich hlavní výhodou je, že k nim nepotřebujete žádné roztoky ani krabičky. Po použití je jednoduše vyhodíte. Čtrnáctidenní a měsíční čočky jsou určeny na dlouhodobější nošení. Když je nemáte v očích, musejí se uchovávat ve speciálních roztocích. Některé z nich se mají na spánek vyjmout, jiné si můžete ponechat v očích i přes noc.

Materiály kontaktních čoček


Velkou roli hraje také materiál, ze kterého se kontaktní čočky vyrábějí. Dnes se nejčastěji setkáte s čočkami vyrobenými z tak zvaného silikon-hydrogelu. Takové čočky mají dobrou propustnost kyslíku a vysoký obsah vody. Jsou tedy pohodlné i v náročném prostředí. A pokud se i tak náhodou dostaví pocit suchých očí, snadno ho překonáte díky zvlhčujícím kapkám. Vybrané kontaktní čočky mají ochranu proti UV záření.

Výrobci kontaktních čoček


Mezi nejznámější výrobce kontaktních čoček patří Johnson & Johnson a Ciba Vision. V jejich nabídce najdete kromě čoček také roztoky, oční kapky a další užitečné příslušenství. Často můžete zakoupit i větší cenově zvýhodněná balení.
Jak vybírat kontaktní čočky? Adresa : http://www.misteroptic.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: kontaktní čočky
Uloženo: 24.02.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde