Tesařství Miroslav Baxa

Pár slov o mně..

Tesařina se u nás v rodině dědí z generace na generaci, tesař byl můj praděda, děda i oba jeho bratři a také můj otec. A protože ten mě od útlého věku vedl k tomu, abych mu pomáhal, viděl a věděl jsem, co tohle řemeslo obnáší, proto jsem ani neuvažoval o nějakém jiném povolání, práce se dřevem mě odjakživa bavila, a tak jsem již čtvrtá generace tesařů v naší rodině, nehledě k tomu, že tesařinou se živí i můj bratr, který mi pomáhá ve firmě.

Od roku 1986, kdy jsem získal výuční list, jsem si prošel co se týče tesařiny skoro vším od práce na pile, přes hrubou stavební tesařinu - montáže bednění, lešení apod. např. při rekonstrukci Stavovského divadla v Praze, dále opravy starých krovů památkově chráněných budov, kostelů apod. např. Chrám sv. Jakuba v Praze, zámeček Ctěnice u Prahy, kompletní repliky starých krovů např. Kolowratský palác, Lewitův mlýn v Praze Libni a další, různé úpravy a protézy starých krovů např. zvonice kostela sv. Petra a Pavla v Praze na Vyšehradě, až po stavbu mnoha nových krovů obyčejných rodinných domků, různé zahradní stavby, palubková podbití, altány, pergoly, vrata, přístřešky, ploty apod.

Většinu mého profesního života jsem pracoval jako zaměstnanec v několika stavebních firmách a není to tak dávno, co jsem se osamostatnil a založil svojí malou tesařskou firmu. Spolupracuji jen s tesaři, které znám osobně dlouhou dobu a vím, že se na ně a na jejich práci mohu spolehnout. Přestože ke své práci v současné době používáme hlavně moderní dřevoobráběcí stroje a nepoměrně více času ve srovnání s minulostí také věnujeme přípravě a výpočtům, já osobně ctím tradice a ve své tesařské dílně mám na zdi vystaveno staré tesařské nářadí po mých předcích. Stejně jako oni mám totiž svoji práci rád a snažím se ji dělat poctivě.
Tesařství Miroslav Baxa Adresa : http://strechy-krovy-praha.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: tesařství,tesařské práce,tesařina,krovy,pergoly,altány,dřevostavby,stropy
Uloženo: 21.02.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1.1
Hodnocení webu: 1.1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde