Satelitník.cz vše o digitálním vysílání

Satelitní příjem probíhá pomocí satelitního kompletu, který obsahuje satelitní přijímač, parabolu, konvertor, Skylink kartu a koaxiální kabel. Satelitní přijímač určuje, které programy se budou přijímat a v jaké kvalitě. Kolik programů budete přijímat určuje satelitní přijímač v kombinaci s přístupovou kartou.

Chcete-li obohatit svou programovou nabídku o více programů, pak se vyplatí investovat do combo přijímače nebo přijímače s podporou Cryptoworks.
- Combo přijímače mají oproti klasickým tu výhodu, že pomocí nich nepřijímáte pouze programy ze satelitu, ale také z pozemí digitální sítě. To umožňuje velké obohacení programové nabídky.
- Přijímače s Cryptoworks mohou být v podobě přijímačů s integrovanou čtečkou karet nebo se slotem na modul. Po vložení karty a zaplaceni jednorázového poplatku se Vám pak zpřístupní zvolené programy.

Kvalita přijímaných programů závisí na přijímači. Některé přijímače totiž neumí zobrazit HDTV rozišení, ale jen SDTV. HDTV a SDTV jsou standardy rozlišení pro určítá vysílání a udávají počet bodů, které je možno zobrazit v horizontální a vertikální rovině. Poměrem údajú o rozlišení pak lze určit formát (běžné/širokoúhlé vysílání). Satelitní přijímače, které umí přijímat i programy ve vysokém rozlišení se označují Satelitní přijímače HD

Na trhu se také vyskytují satelitní přijímače s různými specifickými vlastnostmi. Takové přijímač bývají dražší, ale nabízí spoustu dalších možností:

Satelitní přijímače s integrovaným HDD

Tyto přijímače mají zabudovaný pevný disk. Na něj lze nahrávat různé programy. V přípaě dvou tunerů v přijímači lze také jeden program sledovat a jiný nahrávat. Integrovaný HDD je velkou výhodou. Nahrávané programy jsou ukládány ve stejném formátu a rozlišení jako rozlišení, ve kterém je vidíte na televizoru. Nahraný program pak lze bez jakýchkoliv potíží přehrát pomocí přijímače, nebo v případě, že je přijímač vybaven USB portem, na počítači.

Multifunkční přijímače

Tyto přijímače bývají nejlépe vybaveny. Obsahují porty na přenos souborů do počítače prostřednictvím vyměnitelných zařízení (USB), k připojení do počítačové sítě (LAN), aktualizační konektory (RS-232) atd. Tyto přijímače pracují nejčastěji pod operačním systémem linux. V případě integrovaného HDD je pak možno libovolně přenášet data do přijímače a zpět do počítače.

www.satelitnik.cz
Satelitník.cz vše o digitálním vysílání Adresa : http://www.satelitnik.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: satelitni prijimace
Uloženo: 29.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde