Přírodní zahradní jezírka

Přírodní zahradní jezírka

U přírodních jezírek se nejčastěji setkáváme s tvarem nepravidelného oválu, nebo hruškovitého či ledvinovitého tvaru. Je důležité dobře zvážit jeho umístění do celkového konceptu zahrady tak, aby nerušilo celkový dojem, ale vytvořilo spolu se zahradou harmonický celek, který ji bude zdobit po mnoho let. Přírodní jezírko působí příjemným dojmem, když leží v odlehlém koutu zahrady. Je praktické respektovat skutečnost, že voda se vždy hromadí v nejníže položeném místě.
Je dobré mít k dispozici místo pro zónu tzv. mělké vody k osázení vodními rostlinami.
Můžete kraje nápadně osázet, nebo střídat bohatě zarostlé partie s otevřenými oblázkovými plochami, která upoutají pohled už zdálky.

Chováme v jezírku ryby


Zahradní jezírko je oázou pro mnoho vodních živočichů. Pokud Vám to okolnosti dovolí a můžete své jezírko budovat velkoryseji-s hloubkou od 140 cm, líbí se vám ryby a jejich pozorování vás uklidňuje, můžete si do vody nasadit ryby.
Ryby přinášejí do jezírka život a potěšení. Množství ryb pro zahradní jezírka je třeba navrhovat s rozmyslem, protože ryby rostou a rozmnožují se. Je ale mít na paměti, že ryby chované v nádržích patří k hejnovým druhům a chované o samotě strádají. V poslední době stále oblíbenější KOI kapři se stávají opravdovými miláčky pro své chovatele a to doslova. Svého majitele poznají po hlase nebo siluety. Dožívají se až 60 let a jsou nabízeny v široké škále barevných kombinací. KOI kapři jsou symbolem štěstí a úspěchu.V případě jezírka určeného pro chov ryb je důležitá kvalitní jezírková filtrace.

V jezírku se můžeme i koupat

Stále větší oblibou jsou zahradní bazény, ve kterých si člověk může pohodlně zaplavat. Zajímavou přírodní alternativou, dá se říci novou generací bazénů, jsou zahradní koupací jezírka. Nespornou výhodou přírodního koupacího jezírka je absence jakékoliv chemie, což je výhoda především pro alergiky. Vodu v jezírku lze udržet čistou pomocí speciálně osázené regenerační zóny. Ze zkušeností je patrné, že regenerační zóna by měla být stejně velká jako plocha ke koupání. Je nutné počítat s realitně velkou plochou vodní hladiny. Ideální velikost koupacího jezírka je 100m2. Pro menší zahrady, tak aby bylo zachováno samočištění, lze vybudovat koupací jezírko již od 60m2.

Přírodní zahradní jezírka Adresa : http://www.jezirka-brno.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: zahradní jezírka
Uloženo: 15.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde