Vodní zahrada

Možná právě stojíte u okna a díváte se na svou zahradu a v hlavě se vám honí myšlenky, jak byste ji mohli zvelebit, ozvláštnit, či jí dodat nějaký originální prvek. Voda se odedávna v různých podobách objevuje v našich zahradách a je natolik působivá, že do nich vnáší nejen pocit pohody a rovnováhy, ale navíc plní i estetickou funkci. Myšlenka oživení zahrady vodním prvkem pochází již se starověkého Egypta a je stará více než 3000let.

Zahradní jezírka se stala novým trendem a na českých zahradách, ať už jde o venkovskou, nebo moderní zahradu a objevuje se čím dál častěji. Zahradní jezírka na zahradách vypadají rozhodně přirozeněji, než plastový, nebo betonový bazén. Majitelům zahrad pak jezírko umožní pěstovat nepřeberné množství nových druhů rostlin, které se bez vody neobejdou, či chovat okrasné ryby například KOI. Zpestřením jezírka jsou potůčky. Nejsou to pouze dekorativní prvky, ale mají také svoji důležitou funkci v podobě obohacení vody o cenný kyslík. Potůčky lze vytvořit v individuálním tvaru nebo využít hotové plastové díly. V případě folie je vhodný potůček o šířce 40 cm a na každé straně počítat s přesahem okolo 30 cm. Pro napájení potůčku nezapomeňte na kvalitní čerpadlo.

Nezapomeňte také na rostliny jezírka. Rostliny přitahují pohled, čistí vodu a jsou přirozeným úkrytem pro zvířata. Na jedem metr čtverečný se doporučuje vysadit maximálně dvě až tři rostlinky. Zhruba 30 % vodní plochy by mělo zůstat volné bez rostlin. Rostliny se ovšem bujně rozrůstají, proto při výsadbě buďte radš skromnější a nebojte se na konci vegetačního období přebujelé rostliny zredukovat.

Kvalitní a cenově příznivé technologie umožní vybudovat si vlastní ostrůvek pohody každému majiteli zahrady. Malá zahradní jezírka lze vybudovat svépomocí, veškeré potřebné komponenty naleznete na www.jezirka-shop.cz. Na těchto stránkách je také dostupný dotazník pro poptávku celé stavby jezírka na klíč.

Vodní zahrada Adresa : http://www.jezirka-brno.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: jezírka
Uloženo: 10.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde