Vyvýšené designové misky

Proč jsou vyvýšené misky důležité?

Vyvýšené misky pro psy jsou velmi důležité pro Vašeho psa. Přínosy zvýšených jídelních stolku můžeme rozdělit do 4 základních oblastí:

-Zlepšuje trávení potravy
-Snižuje riziko torze žaludku u Vašeho psa
-Snižuje tlak na klouby Vašeho psa
-Pomáhá udržet správný postoj Vašeho psa
-Zlepšené trávení potravy

Díky lepší poloze a držení těla příjma pes potravu plynule. Potrava se tak dostává do žaludku s menším množstvm vzduchu, který může způsobovat nadýmání a další zdravotní potíže jako například torzi žaludku.

Torze žaludku u psa

Tzv. otočený žaludek (torze) je pro všechny chovatele velkých plemen psů „noční můrou“. Torze žaludku je velmi vážný zdravotní problém především u velkých plemen. Obvykle po nakrmení dochází vlivem dlouhých závesů žaludku k jeho otočení kolem podélné osy, čímž se zaškrtí vstup a výstup ze žaludku a potrava v něm začne kvasit. Následkem kvašení se žaludek enormně zvětší a zároveň dojde k utlačení velkých cév, které zásobují břišní dutinu krví. Někdy se stav komplikuje současnou torzí a zaškrcením sleziny. Úmrtnost při této diagnóze se udává v desítkách procent, a to i navzdory velmi rychlému zásahu.

Jak torzi předcházet?

1, Minimálně dvě hodiny po krmení nechat psa odpočívat, nenechat ho běhat a být jinak v pohybu.

2, Krmit psa z vyvýšené misky.

Snížení tlaku na klouby

Díky vyvýšeným miskám nejsou přední klouby Vašeho psa vystaveny takovému tlaku. Váha psa je rovnoměrněji rozložena a přední klouby nejsou přetěžovány. Ocení to především starší psi a psi s nemocnými klouby.

Správný postoj Vašeho psa

Postoj Vašeho psa je daleko stabilnější, pokud jí z vyvýšených jídelních misek. Nedochází k přetěžování kloubů a celého pohybového systému Vašeho psa. Páteř je v přirozené poloze.

Zvýšené jídelní misky ocení především starší psi velkých plemen a psi s bolavými klouby. Můžete je pořídit Vašemu psovi také jako prevenci.
Vyvýšené designové misky Adresa : http://www.petway.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: psy, psi, misky pro psy, vyvýšené misky, torze žaludku,
Uloženo: 15.11.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde