Dětský mikroskop

Zpravování obrazů a zvětšení u dětských mikroskopů je pro pozorování pro děti dostačující, ovšem kvalita obrazu u školních mikroskopů je o třídu vyšší, což je pro školní účely pozorování pochopitelné. Nejdůležitější částí dětského mikroskopu je optická soustava, tedy okulár, objektiv a tubus. Osvětlení preparátu zajistí osvětlovací soustava, která je samozřejmě součástí dětského mikroskopu. Okulár u dětského mikroskopu může být vybaven ukazovací jehlou a může mít různé hodnoty zvětšení. Další součástí dětských mikroskopů jsou: pérový držák preparátu a rameno mikroskopu. U některých modelů nabízených na dalekohledy-puskohledy.cz se můžete setkat s tzv. křížovým vodičem, nebo křížovým stolem. Díky tomu si zjednodušíte a zajistíte přesnější a pohodlnější nastavení preparátu pod objektiv. Dětský mikroskop slouží k pozorování preparátů, někdy bývají některé preparáty součásti balení, případně je lze dokoupit například dalekohledy-puskohledy.cz nabízejí za cenu 750 Kč balení 13 nebo za cenu 1300 balení 50 připravených preparátů.
Jiné si můžete zakoupit, nebo prostě „najít“ a vyrobit. Preparáty se u dětského mikroskopu, stejně jako u ostatních mikroskopů, vkládají mezi podložní a krycí sklíčko. Bohužel dětský mikroskop a školní mikroskopy vám nenabídnou možnost sledovat trojrozměrně. Nicméně pro děti bude pro začátek a na seznámení s pozorováním maximálně stačit, naučí se s ním pracovat pozorovat a pokud jeho zápal pro pozorování naroste, můžete dítěti časem koupit mikroskop technicky vyspělejší.
Při pozorování mikroskopem se setkáte s pojmem rozlišovací schopnost objektivu, označeného Školní a studentské mikroskopy můžeme mít jako monokulární tak i binokulární. Cenové rozpětí u této kategorie mikroskopů je široké. Některé mikroskopy mohou výt vybavený výměnnou clonou pro dosažení kontrastního obrazu, antireflexní optikou, otočnou okulárovou hlavicí, uchycením preparátu klipsem a u některých je možné mikroskop vybavit křížovým stolkem.

Mikroskop je optickým přístroj a zcela určitě budete chtít, aby vám co nejdéle a co nejlépe sloužil k vašemu soukromému bádání. Proto jej při každé manipulaci uchopte opatrně, vždy jedno rukou zespodu a druhou rukou za rameno mikroskopu. Jakmile přestanete s mikroskopem pracovat, opatrně omyjte podložní i krycí sklíčko. Mikroskop na stole něčím přikryjte, nejlépe igelitovým sáčkem . Ovšem nejlépe bude, když jej uložíte zpět do krabice. Zabráníte tak např. shození mikroskopu ze stolu při normálním chodu v domácnost.

Dětský mikroskop Adresa : http://www.dalekohledy-puskohledy.cz/detksy-mikroskop-a129
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: mikroskop
Uloženo: 08.11.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde