Parabola

Zkratka složená ze dvou písmen je údaj o chemickém složení paraboly. Z průměrů parabol se nejčastěji používají 60cm a 80 z materiálů jsou to železo a hliník.
Hliníková parabola
Hliník má oproti železu má tu výhodu, že nepodléhá následkům koroze. To je u paraboly značnou výhodou. Hliník je také mnohem lehčí. Bohužel paraboly jsou pak mnohem dražší. Hliníková parabola však vydrží spoustu let bez udržování a příplatek za ni se pak vyplatí. Chemická zkratka hliníku je AL (aluminium).

Železná parabola
Tyto paraboly jsou sice levnější, než hliníkové, mají však několik podstatných nedostatků. Příjem touto parabolou je stejně tak účinný jako hliníkovou parabolou, nevýhodou se však stává váha paraboly a podléhání korozi. Ke rezivění dochází až po čase. Rezavá parabola však ztrácí své schopnosti koncentrace signálu do ohniska. Železo se značí FE (ferrum)

60 parabola
Tyto paraboly mají využití především při příjmu satelitního vysílání z jedné družice.

80 parabola
Využívají se při příjmu vysílání z více družic.

Vlastní funkce paraboly je pak směřování signálu do svého ohniska. Z družice, na kterou je parabola namířena, jsou vysílány různé programy a služby. Parabola signál směřuje do úrovně konvertoru. Konvertor je umístěn napevno na držáku. Konvertor zachycuje signál a posílá na další zpracování do satelitního přijímače. Z přijímače je pak signál veden do televizoru případně do jiných zařízení.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz
Parabola Adresa : http://www.satelitni-komplety-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: parabola
Uloženo: 15.10.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde