Jak veliký bazén potřebujete

Typů bazénů je obrovské množství, plastové bazény se liší nejenom velikostí, ale hlavně použitými materiály – samonosné PVC, ocel s plastovou výstelkou, laminát, beton, železobeton a mnoho dalších druhů materiálů.

Kolik stojí bazén

Každý chce ušetřit a přitom za svoje peníze získat tu nejlepší kvalitu. Pamatujte na to, že plastové bazény nemusí být zrovna lacinou záležitostí, zvlášť pokud jste aktivními plavci a potřebujete bazénovou vanu větších rozměrů. Nejmenší levné bazény určené pro aktivní plavání o rozměrech 2 x 5 metrů pořídíte za částku cca 17 000 korun, velká bazénová vana s rozměry 5 x 10 metrů vás bude stát asi 70 000 Kč.

Hloubka bazénu

Pokud chcete ušetřit a zakoupíte pro svoje potomky metr hluboký bazén, zřejmě moc spokojeni nebudete. Minimální hloubka bazénu jak pro koupání, tak i pro plavání by měla být 1,2 metru, mnoha plavcům vyhovuje více o 30 cm hlubší bazénová vana (standardní rozměr 1,5 metru).

Jak má být bazén velký?

Velikost - plochu bazénu - ovlivňují především dva faktory, jedním z nich je prostor, který můžete bazénu na vašem pozemku věnovat, druhým, neméně důležitým faktorem jsou finance. Například kvalitní plastové bazény určené pro zabudování do země můžete zakoupit už od 15 tisíc korun. (Objem takového bazénu je cca 7m3, platí pro hloubku 1,2 metru a rozměry 2 x 4 metry, tento rozměr je však nedostačující pro kondiční plavání, pro koupání a vodní hrátky vhodný je.) Pro kondiční plavání je minimální rozměr bazénu 2 x 5 metrů, ovšem za předpokladu, že je bazénová vana opatřena protiproudem. Tento rozměr je určen pro jednoho kondičního plavce. Pokud bude bazén využívat celá rodina najednou, jeho plocha by měla být nejméně 18 m2, to znamená cca 6 x 3 metry.
Jak veliký bazén potřebujete Adresa : http://www.poolone.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: plastové bazény, levné bazény
Uloženo: 17.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 4
Hodnocení webu: 4

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde