Gabiony GTS Jankov

Gabiony se používají do exteriérů i interiérů. Jsou složeny z pevných ocelových drátů, které nepodléhají korozi. Tyto kvádry z drátů se plní výplňovým materiálem, nejčastěji lomovým kamenem, dřevem, upravené také pískem atd. Tyto sítě se spojují speciálními spirálami a umisťují za sebe tak. Tvar si tedy můžete volit dle potřeby. Nejčastěji tvar kvádru, ale není problém si vytvořil také netradičné oblé tvary. Rozměry nejsou nijak omezeny. Trvanlivost konstrukce je asi půl století, což je dostatečná doba na to, aby se vám vrátily peníze, které jste do stavby této konstrukce vložili.
Historie gabionů

Historie gabionů sahá až do daleké minulosti. Využívaly se už v Egyptě. V dnešní době mají především funkci pro zpevnění cest a míst, kde hrozí sesunutí půdy. Dobře přenášejí tlak zeminy, takže se hodí také pro účely, kde je třeba oddělit část zeminy od okolní přírody. Jelikož až tak moc nenarušují přírodu, tak se staly častými architektonickými prvky mnoha moderních staveb, které navrhují dnešní architekti. Hodí se jak pro vodohospodářské, tak také pro dopravní stavby.
Vlastnosti gabionů

Gabionové konstrukce se plně přizpůsobí okolí. Gabiony nezatěžují nijak přírodu, protože se jedná o suchou výstavbu, není potřeba žádného pojiva. Nároky na údržbu jsou téměř nulové. Gabionové prvky jsou vodopropustné, což znamená, že nezadržují vodu. Žádný déšť sníh, ani mrazy jim neublíží a nesníží jejich kvalitu.

Gabiony jsou jistě skvělou moderní volbou, která vám ušetří nemalé peníze, konstrukce se dá lehce rozložit v případě, že ji již nechcete.
Gabiony GTS Jankov Adresa : http://www.gabiony.org
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: gabion
Uloženo: 27.06.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde