Parabola

Z družice jsou vysílány na určité frekvenci televizní a radiové programy a služby. Signál přicházející na povrch země je parabola schopna zachytit a nasměrovat do pozice, kde se nachází konvertor. Konvertor pak signál přijímá a přenáší do dalších zařízení. Konvertor se nachází na držáku paraboly právě v místě ohniska. Zde je koncentrovaný signál v nejhustější podobě a snadno se pak zachycuje.

Dle počtu družic, ze kterých jsou přijímány programy se používají různé průměry parabol. Nejčastěji používané jsou 60cm a 80cm paraboly. Přičemž pro příjem z jedné družice se používá parabola o průměru 60cm a pro příjem z více družic 80cm.

Paraboly se také vyrábějí z různých materiálů. Nejčastějšími materiály jsou hliník a železo. Každý materiál má své přednosti a zápory. Hliníková parabola bývá dražší, ale nepodléhá korozi a je podstatně lehčí. Železná parabola naopak po čase může začít rezivět a je těžší. Oproti parabole hliníkové je však výrazně levnější.

Na parabole musí být správně umístěn konvertor. Pro zajištění správné pozice (přesně v ohnisku paraboly) slouží speciální držáky. Držáky konvertoru jsou různé. Jak je již zřejmé, pro různé průměry paraboly se používají jinak dlouhé držáky. To je dáno tím, že větší parabola má jinak umístěné ohnisko vzhledem ke kraji paraboly, kde je držák připevněn. Dalším rozdílem je koncovka držáku. Ne všechny konvertory mají stejný tvar, je proto třeba zajistit, aby ve Vašem držáku konvertor nevypadával. Dodavatelé, kteří prodávají celé satelitní komplety, však mají tyto potíže již vyřešené.

Instalace paraboly je pak snadná. Parabola se jen připevní do míst, ze kterých je „viditelná“ družice, ze které budete vysílání přijímat. Na parabolu se přepevní držák a do něj konvertor. Z konvertoru se signál přivádí do satelitního přijímače pomocí koaxiálního kabelu.

Nastavení je o něco složitější. Je totiž třeba namířit parabolu přesně do míst výskytu družice. To může být u některých nezkušených uživatelů problém. Existují však firmy, které se zabývají přímo nastavováním satelitů.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz
Parabola Adresa : http://www.satelitni-komplety-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: parabola
Uloženo: 25.06.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde