Roztoky na kontaktní čočky

Proto jsou vyráběny kvalitní roztoky na kontaktní čočky, které je zbavují usazenin a dezinfikují.

Kontaktní čočky by se neměly čistit roztoky, které nejsou přímo pro ně určené nebo vodou. V tom případě by totiž hrozilo zanesení infekce nebo trvalé poškození kontaktní čočky či alergická reakce.

Jediné kontaktní čočky, o které se nemusí pečovat, jsou kontaktní čočky denní. Ty se totiž po jednom dni nošení vyhazují. U ostatních čoček probíhá čištění dle typu roztoku. Kontinuální kontaktní čočky naopak potřebují speciální údržbu. Ty se nesundávají na noc a je tak třeba zajistit okamžité očištění čočky. I pro takové čočky existují speciální přípravky.

Roztoky mohou být chemické, které čočku samy ošetří a není třeba s nimi dále nic dělat, nebo chemické s nutností mechanického očištění. Roztoky, které je třeba obohatit o ruční čištění nemají tak agresivní chemickou reakci a nedokážou tak odstranit částečky prachu. Tyto roztoky pouze desinfikují. Usazeniny se pak odstraňují mnutím kontaktní čočky mezi prsty.

Roztoky na kontaktní čočky jsou vytvořeny tak aby nepodráždily oko, ale zároveň se efektivně zbavily všech bakterií a prachových částeček. Reakce, která takto kontaktní čočku očistí proto nesmí být ničím přerušována. Většinou se kontaktní čočka sundá na noc z oka a položí se do roztoku, kde je čištěna až do následujícího rána. Minimální délka čištění bývá stanovena na 6 hodin.

Některé roztoky jsou také schopny čočku hydratovat. Tento jev je podstatný u osob trpících syndromem suchého oka.
Na oku se běžně nachází tenká vrstva slzného filmu. Ten chrání oko před nečistotami a infekcemi. V případě, že máte nasazenou kontaktní čočku funguje jako stabilizátor. V moment, kdy je slzný film tenčí než by měl být nebo chybí úplně, je třeba použít hydratující roztok.

Fonetip s.r.o.
www.kontaktni-cocky-shop.cz
Roztoky na kontaktní čočky Adresa : http://www.kontaktni-cocky-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: roztoky na kontaktní čočky
Uloženo: 14.06.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde