Kontaktní čočky

Ovšem pořád ze stejného materiálu - skla.
S vynálezem plexiskla se čočky začaly vyrábět i z tohoto materiálu. Ne jen že byly lehčí, ale dokonce i napomáhaly k lepší centraci čoček na oči.
Technika a vynálezy ale postupovaly nezadržitelně vpřed a tak netrvalo dlouho a byl vyroben první polymer, která zavedl výrobu měkkých kontaktních čoček. Tento vynález nejen že umožnil obrovské rozšíření čoček, ale také drasticky snížil výrobní náklady kontaktních čoček.
Ovšem vývoj čoček se v současnosti nezastavil a tak jejich vývoj pokračuje dodnes.
Četnost výměny kontaktních čoček určuje jejich použitelnost a kolik dní se mohou nosit. Například denní čočky se, jak již název napovídá, nosí jen ve dne, a v noci se vyhodí.Čtrnácti denní a měsíční se většinou na noc dávají do roztoků, aby druhý den byly navlhlé a neudělaly následující den v oku více škody než užitku. Na trhu se v současné době vyskytují už i čvtrletní a roční kontaktní čočky.
Tvrdé kontaktní čočky mohou vydržet bez výměny i několik let!
Kontaktní čočky nemusí vždy být jen dioptrické, ale i z estetických důvodů. Mezi ty se řadí například barvné kontaktní čočky, které můžou buď zvýraznit barvu očí, nebo ji opticky změnit.
Velký rozmach v současné době zažívaji tzv. Crazy čočky, které mají nejčastěji nějaký pestrý motiv a změní tak vaše oči.
Čočky je potřeba rozlišovat i podle režimu nošení. Například čočky které jsou označeny jako denní režim nošení by neměly být na očích déle jak 16 hodin denně, poté by se měly naložit do roztoku pro opětovné použití následující den.
Režim prodlouženého nošení je povoleno u některých druhů čoček. Čočky tohoto typu se dají nosit i v noci, ale maximálně 6 dní v kuse. Poté by si měly oči odpočinout minimálně dva dny od kontaktních čoček.
Dlouhodobé nošení kontaktních čoček zajišťují kontinuální kontaktní čočky, které lze nosit nepřetržitě až 30 dní. Ovšem tento druh čoček by měl být předem prokonzultován s lékařem, aby nedošlo k poškození očí.
Kontaktní čočky Adresa : http://www.kontaktni-cocky-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: kontaktní čočky
Uloženo: 04.06.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde