Baterie do mobilů

Mezi výhody se samozřejmě řadí i nominální napětí 3,7V. Jednou z hlavních výhod je i absence paměťového efektu. I samovybíjení je minimální. To se pohybuje do 5%. Další výhodou je formování, což je několikanásobné nabití a následné vybití baterie, které u akumulátorů tohoto typu není důležité.
Ovšem tak jako každá baterie do mobilu, ať se jedná o primární, nebo sekundární článek prochází efektem „stárnutí“. To znamená že baterie postupem času přichází o svoji životnost.
Ta se dá ovšem prodloužit. Jednou z mnoha způsobů jak prodloužit životnost baterie je například nevybíjet do uplného vybití, nebo naopak neudržovat baterii zbytečně dlouho nabitou na 100%.
Při nabití zhruba 40% má baterka asi 3x delší životnost, než při udržování na plném nabití.
Další zásadou je ponechávat akumulátor v chladu (nikoli v mrazu). Samozřejmostí je nepoužívat baterii ve vlhkém a prašném prostředí. Akumulátor se smí používat k tomu, k čemu je určen.
V naší nabídce lze nalézt originální akumulátory. U těchto akumulátorů je 100% jistota spolupráce s vaším mobilním telefonem. Jedinou nevýhodou oproti neoriginálním akumulátorům je vyšší cena. Originální baterie do mobilu má navíc stejnou kapacitu jako původní, originální baterie.
Starší baterie, převážně typu Ni-MH měli nevýhodu převážně kvůli paměťovému efektu, což znamená nabíjení baterie, až po úplném vybití. V opačném případě hrozilo rychlé snížení kapacity akumulátoru.
Z tohoto důvodu se přešlo již ke zmíněným bateriím typu Li-ION. Nově začínají prosazovat baterie typu Li-POL, což je obdoba Li-ION, ovšem s vylepšenou technologií. Další výhodou těchto typů akumulátorů je hmotnost, která je značně menší.
Náš sortiment nabízí i starší typy baterií, které již jsou hůře k sehnání. Jedná se o akumulátory převážne firem Philips, Panasonic, Sagem, ale i Sony a Mitsubishi.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz
Baterie do mobilů Adresa : http://www.satelitni-komplety-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: baterie do mobilu
Uloženo: 23.05.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde