Exekuce – hrozba pro každého

Slyšíme o ní ze všech stran. Víme jak umí zatočit s životy lidí. ANO, řeč je o exekuci. Zprávy o tom, že exekuce se můžou obávat „neplatiči“ a dlužníci, už není zcela pravdivá. Spíše by bylo potřeba doplnit slůvko NEJEN. Bohužel pravdou je, že exekuce pro nás může být absolutně nečekaná a o to víc šokující. Mnohdy totiž o svých závazcích nemusíme ani tušit. Jak se to může stát...? Nejčastěji k takovému nepříjemnému okamžiku přispívá nepozornost při podepisování smluv, zapomenutá pokuta nebo podvodná firma. Možností jak se dostat nečekaně do finanční tísně je mnoho... horší je, dostat se z ní ven. K ilustraci takového případu nám může posloužit příběh paní Mileny, která nyní čelí procesu oddlužení.

Exekuce - blesk z čistého nebe...

Paní Milena žila dříve poklidný život, a byla plna života a plánů do budoucnosti. Svůj důchod utrácela za nutnosti a šetřila na velkou dovolenou. Tyto plány jí však zpečetil exekutor. Nejprve si samozřejmě byla jistá, že to musí být nějaké nedorozumění. Ona přeci nic neprovedla. Exekutor ji rychle vyvedl z omylu, když přišla na to, že kdysi údajně podepsala smlouvu za telekomunikační služby a internet. Nyní by za služby (které jak ona sama tvrdí nikdy neužívala) měla zaplatit 150 tis. korun. O vysněné dovolené si nyní mohla pouze nechat zdát. I když paní Milena věnovala velké úsilí dokazování, že je její podpis padělaný, nikdy se to neprokázalo. Nyní žije paní Milena na životním minimu a čelí nejen osobnímu bankrotu, ale i psychickým problémům. Celý proces jí zničil, dovedl na mizinu, dokonce si chtěla sáhnout na život v okamžiku největšího zoufalství. Jeden „klikyhák“ pod šikovně sepsanou smlouvou může udělat slušnému člověku ze života peklo.

Opatrnost u exekuce

Opatrnost je v tomto případě asi nejlepší prevencí – i když jak sami vidíte ani ta není stoprocentní. Dejte si pozor co podepisujete a věnujte pozornost miniaturnímu textu, (mnohdy viditelnému snad jen pod mikroskopem), který někdy ve smlouvách bývá. Je to past na lidi, kterou podvodné firmy často argumentují. Co je ve smlouvě, to se počítá. To platí i pro miniaturní, nečitelný text.
Buďte obezřetní při ručení za jiné osoby, hraďte včas pokuty a poplatky, aby jste zabránili riziku opomenutí. 700 Kč vás pak může vyjít třeba na 30 000,- což je znatelný rozdíl.
Pokud jste se stali obětí neoprávněné exekuce, rychle situaci řešte. Nenechte ji dorůst do extrémů, z kterých nebude východisko. Celou situaci řešte s odborníky. My obyčejní smrtelníci se v tomto procesu velmi snadno ztratíme...

Stalo se vám něco podobného? Dostali jste se do obtížné životní situace nebo chcete zjistit bližší informace? Navštivte www.exekuce-obrana.cz

Exekuce – hrozba pro každého Adresa : http://www.exekuce-obrana.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: exekuce, exekuce obrana, exekutor, exekutori, dluhy, problemy s dluhy
Uloženo: 17.05.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde