Satelitní přijímače

Přijímače jsou vyráběny mnoha firmami a disponují různými užitečnými funkcemi a konektory. Satelitní přijímače mohou být provedeny ve formě pro HDTV nebo SD příjem.

Funkce, se kterými se můžete u satelitního přijímače setkat
- EPG – Elektronický programový průvodce. Funkce zobrazující program na týden dopředu. V programových průvodcích jsou také obsaženy podrobné informace o jednotlivých pořadech. EPG může být v různých grafických provedeních.

- Teletext a titulky – Funkci teletext jistě zná každý. V moment, kdy televizor tuto funkci nepodporuje, lze teletext zobrazovat pomocí přijímače. Podpora zobrazování titulků se již pomalu stává u satelitních přijímačů samozřejmostí.

- USB PVR – je funkce umožňující současné sledování jednoho programu a nahrávání druhého na vyměnitelné USB zařízení, kterým může být např. externí HDD nebo flash disk.

- Časovač – tato funkce dokáže naprogramovat různé události na určitý čas, nebo je spustí po splnění některé ze zadaných podmínek. Některé satelitní přijímače mají časovač i na několik desítek událostí.

- Rodičovský zámek (dětská pojistka) – Tato funkce umožňuje rodičům zamknout určité programy, nebo úplně zamknout televizor na určitou hodinu. Přístup je pak podmíněn heslem.

- Timeshift – časový posun programu. S timeshiftem jste schopni jakkoliv přetáčet právě běžící program, přeskakovat reklamy nebo posunout začátek.

- PIP (obraz v obraze) – zobrazuje na televizor současně dva programy. Programy mohou být zobrazovány oba ze satelitu nebo kombinací videa a satelitu.

- Přehrávač médií – Přehrávače médií nejen že přehrávají hudební soubory MP3, ale také zobrazují fotografie JPEG. Některé dokáží i přehrávat videa v MPEG.

Co se týče konektorů, přijímač může být vybaven mnoha vstupy a výstupy. Zde záleží na konkrétních zařízení uživatele, které bude chtít připojit k přijímači.

Dalším důležitým parametrem je zda satelitní přijímač obsahuje slot na přístupovou kartu nebo pro modul. Pomocí modulu se také dá vložit přístupová karta. Ta je pak určena pro zpřístupnění kódovaných programů.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz

Satelitní přijímače Adresa : http://www.satelitni-komplety-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: satelitní přijímače
Uloženo: 04.05.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde