Oční kapky


Oční kapky jako doplněk při používání kontaktních čoček
Oční kapky používané jako doplněk k nošení kontaktních čoček jsou doporučované pro osoby, které nosí kontaktní čočky pouze krátce, nebo trpí syndromem suchého oka či jinou oční vadou vázanou na slzný film. Kapky totiž obnovují slzný film, na který jsou kontaktní čočky vázány. Kdyby se oko úplně vysušilo a nasadila se na něj kontaktní čočka, oko by se mohlo „poškrábat“. Slzný film tedy slouží jako prostředek pro udržení čočky a zároveň jako ochrana oka.
Kapky také poslouží při navykání si na kontaktní čočku. Oko se jimy zhydratuje a nositel čočky nemá pocit cizího tělesa v oku.
V případě používání očních kapek v kombinaci s kontaktními čočkami buďte obezřetní. V příbalovém letáku najdete informace o tom jak kapky aplikovat. Některé kapky se totiž nesmějí kapat přez nasazenou čočku a některé se v kombinaci s kontaktními čočkami nesmějí používat vůbec. Výrobce většinou tyto informace uvádí již na obalu produktu, aby nedošlo k záměně.

Oční kapky ve funkci pro zvlhčování a ochranu oka

Oční kapky také využijete, nacházíte-li se v extrémě prašném nebo jinak agresivním prostředí pro oko. Kapky do očí slouží také při sportu, nebo při dlouhém sledování monitoru či televize. Kapky uleví oku a odstraní z něj usazeniny. To dodá pocit regenerovaného oka.

Umělé slzy

Některým očním kapkám se říká umělé slzy. To je z důvodu jejich funkce obnovení slzného filmu. Například při syndromu suchého oka se slzy tvoří buď méně nebo vůbec, zde se vyplatí nákup očních kapek. Ty opět vytvoří slzný film. Na trhu je mnoho kapek, které jsou vytvořeny tak, že mají prakticky stejné složení jako běžná lidská slza.

Používání očních kapek není spojeno s žádnými riziky. Kapky nemohou oko poškodit, pouze mu prospívají svým hydratačním a desinfekčním účinkem. V případě kombinace očních kapek s kontaktní čočkou čtěte pozorně příbalový leták.

Každé oční kapky mají rozdílné instrukce pro použití. Některé se mohou kapat po celý den a některé se mohou pouze 1x-2x denně. Určení očních kapek je psáno většinou u produktů, není se třeba bát záměny. Před použitím však vždy nastudujte příbalovou informaci.

Fonetip s.r.o.

www.kontaktni-cocky-shop.cz
Oční kapky Adresa : http://www.kontaktni-cocky-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: oční kapky
Uloženo: 20.04.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde