Chřest - král zeleniny

Chřest v sobě obsahuje spoustu vitaminů, minerálů a bílkovin. Najdeme v něm například vitamin B, C, E, betakarotén a kyselinu listovou. Z minerálů se jedná zejména o draslík, hořčík, vápník, fosfor, zinek a železo. Obsahuje málo tuků i sacharidů a díky tomu je skvělý při různých dietách. 100 g chřestu v sobě ukrývá jen 22 kcal.
V lidovém léčitelství se chřest používá při léčbě revmatismu a ke zklidnění nervů. Také má močopudné a mírně projímavé účinky, což ocení lidé trpící zácpou. Chřest dokáže svým složením také snížit krevní tlak, snížit tepovou frekvenci a působí dobře na srdeční činnost. Odvary z nadzemních částí chřestu se užívají proti křečím. Báby kořenářky zastávají názor, že výluh z chřestu působí proti impotenci.
Chřest můžete využít jako přílohu k různým druhům mas nebo jej můžete konzumovat jako součást salátů. Z chřestu se dá udělat také vynikající polévka. Chřest je díky nízké kalorické hodnotě ideální lehkou večeří.
Chřest má v nabídce v chřestové sezóně společnost Šandera s. r. o. Šandera rozváží po celé České republice čerstvou zeleninu a ovoce.

Chřest - král zeleniny Adresa : http://www.e-sandera.cz/ostatni-/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: chřest
Uloženo: 11.04.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde