Spolehlivé pracovní oděvy a pomůcky

Pracovní oděvy zajišťují komfort i bezpečnost
Představy o ochranných pracovních oděvech a pomůckách bývají často naivní. Dokonce i vedoucí pracovníci rizikových oborů často tápou a neumí zvolit správný druh ochrany zaměstnanců před riziky. Stále převládá názor, že umaštěné montérky a něco na ruce postačuje k práci. Tento omyl může vést k nemilým důsledkům jak pro zaměstnance, tak i pro zaměstnavatele.

Pracovní oděvy pro každou příležitost
Zdá se neuvěřitelné, jakou škálu použití pracovní oděvy obsahují a co mohou nabídnout zájemcům. V první řadě chrání před počasím. Bývají často rozděleny na zimní a letní. Letní musejí sát pot, být lehké a vzdušné. Zimní pracovní oděvy musejí chránit před zimou, ale nesmějí být neprodyšné. V moderních zimních pracovních oděvech se pracovník musí cítit volně, v teple a nepropotit se. Právě náhrady pracovních oděvů často způsobují onemocnění nebo vyšší únavu. Promrzlý nebo zpocený a horkem omdlévající pracovník, příliš práce neudělá.

Nároky na pracovní oděvy
Sortiment pracovních oděvů je veliký. Obsahuje bundy, čepice, zástěry, trika, košile, svetry, ponožky. Hlavní podmínkou výběru pracovního oděvu je jeho funkčnost. Musí být pevný v tahu a odolný proti sloupci vody. Musí odolat horkým párám i mrznoucím látkám. Nesmí se snadno roztrhnout a přitom musí být příjemný a pohodlný k nošení. Kvalitní pracovní oděv ani po praní nesmí ztratit svoje vlastnosti a zůstat stejnobarevný. Pracovní oděvy dnes obsahují řadu praktických kapes, suché zipy, ochrany kolen a loktů, funkční střih a velkou škálu rozměrů.

Speciální funkce pracovních oděvů

Není problém si opatřit pracovní oděv pro specifický provoz. Vyžadovány jsou antistatické vrstvy, ochranné vrstvy proti poleptání kyselinami nebo louhy, ochrana před radiací či prachem. Tomu musejí odpovídat i doplňky – čepice s nepromokavým povrchem, reflexní nášivky, speciální návleky a boty. Ochrana nohou, správný výběr velikostí a předcházení úrazům končetin, je důležitou součástí výběru obuvi.

Pracovní rukavice – nezbytná součást pracovních oděvů
Ochrana rukou je jedním z hlavních cílů ochrany pracovníka. Ruce jsou nezbytnou součástí řady pracovních procesů a manipulací. Pracovník s poškozenou rukou často nemůže vůbec vykonávat svoji profesi. U rukavic rozeznáváme tři druhy rizik – minimální, nezvratné a smrtelné. Rukavice pro úklid a údržbu jsou nejméně namáhané a spíše chrání před vlivem prostředků na mytí a čištění. Rukavice pro manipulaci musejí splňovat přísnější kriteria. Nezbytná je odolnost proti protržení, oděru a propíchnutí. Největší nároky musejí zajistit rukavice proti chemickým vlivům a mikroorganizmům. Tyto rukavice jsou testovány na propustnost a výdrž. Při výběru rukavic je potřeba přesně specifikovat účel a použití, aby nenastaly nepříjemné důsledky poškození rukou.

Proč ženy lákají uniformy, tedy pracovní obleky?

Protože představují prvek jistoty a bezpečí. Muž oblečený do námi nabízených moderních pracovních oděvů solidně vypadá a dobře se sám cítí. Dobře padnoucí oděv a správná funkce zvyšuje sebejistotu při práci, šetří čas a zamezuje únavě. Pilot v kvalitní uniformě, číšník s padnoucím oblekem i stavebník s reflexní vestou podvědomě přitahují budoucí klienty a klientky.

Spolehlivé pracovní oděvy a pomůcky Adresa : http://www.ochranne-pracovni-odevy.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: pracovní oděvy, ochranné pomůcky, oděvy, pomůcky, pracoviště, pracovní produktiv
Uloženo: 11.04.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde