Satelitní přijímače

Funkcí satelitního přijímače je příjem signálu z LNB a jeho dekódování a další přesun do televizorů. Existují tři druhy satelitního signálu: nekódované FTA a kódované FTV s nutností pořízení některé dekódovací karty a placené vysílání, kdy zákazník musí zaplatit přímo za daný TV program.
Běžné jsou tyto typy satelitních přijímačů: jednoduchý satelitní přijímač- tento typ poskytuje možnost sledování pouze jednoho televizního nebo poslech jednoho rozhlasového programu pro danou chvíli (obsahuje pouze jeden tuner). Výhodnější pro zákazníka jsou přijímače s větším počtem výstupů. To umožňuje napojení analogového videa nebo digitálního DVD. Při nahrávání lze však nahrávat pouze právě sledovaný pořad. Pokud obsahuje přijímač i RF modulátor lze jej s televizorem spojit jako běžnou anténu. To umožňuje napojit přijímače ke starším televizorům.
Dvoutunerové satelitní přijímače- tato zařízení mají vyšší pořizovací cenu než jednotunerové přijímače. Díky druhému tuneru lze zapojit další externí zařízení a nahrávat odlišné programy, než jaké právě sledujete.
Satelitní přijímače s HDD- u těchto typů přijímačů lze též sledovat a nahrávat rozdílné programy. Je možnost nastavení přesného času nahrávání nebo propojení přijímače s počítačem a data ukládat na DVD.
HDTV satelitní přijímače- jsou funkční pouze ve spojení s HD televizorem. Tyto přijímače přenáší satelitní programy v HD rozlišení a zvyšují zážitek ze sledovaných pořadů. Někdy bývají označovány zkráceně jako HD přijímače.
V dnešní době si už zákazník může pořídit multifunkční satelitní přijímače. Tyto přijímače dokáží nahradit některé funkce osobních počítačů. Zařízení můžete propojit s internetem nebo pracovat se soubory.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz
Satelitní přijímače Adresa : http://www.satelitni-komplety-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: satelitní komplety, satelitní přijímače
Uloženo: 03.04.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde